Θολό τοπίο θυμίζει η αστυνομική σχολή της Ξάνθης

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Βαθύ σκοτάδι επικρατεί στο τι μέλλει γενέσθαι με την αστυνομική σχολή της Ξάνθης. Φήμες θέλουν την έλευση και άλλων μεταναστών, άλλες φήμες λένε ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες να φοιτήσουν δόκιμοι αστυνομικοί και άλλες φήμες θέλουν τους νέους πυροσβέστες που μπήκαν για πρώτη φορά με τις πανελλήνιες, να εκπαιδεύονται στην αστυνομική σχολή της Ξάνθης.

Ο Αρχηγός της αστυνομίας δεν μιλά, ο Υπουργός προστασίας του πολίτη κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό το τι θα γίνει με την αστυνομική σχολή της Ξάνθης, ενώ παράλληλα οι επισκευές και οι εργασίες συνεχίζονται.

Untitled VVVVΡωτήσαμε τον πρόεδρο των Αστυνομικών της Ξάνθης κ. Χατζηαντωνίου Πέτρο αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας για την μεταφορά και άλλων λαθρομεταναστών στην πρώην αστυνομική σχολή της Ξάνθης και η απάντηση του, όπως ήταν φυσικό, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Ο κ. Χατζηαντωνίου επιβεβαίωσε την συνέχιση των εργασιών στην σχολή, η οποία όπως σημείωσε, είναι άγνωστο αν θα φιλοξενήσει μετανάστες, σπουδαστές της Αστυνομίας ή της …Πυροσβεστικής.

Ρωτήσαμε τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας από πού προκύπτει αυτό;

Από το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι φέτος για πρώτη φορά, το Σώμα της Πυροσβεστικής μπήκε στις Πανελλήνιες και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σπουδαστών της πυροσβεστικής ψάχνει για …στέγη.

Επίσης ο κ. Χατζηαντωνίου έκανε αναφορά στον Αρχηγό της Αστυνομίας ο οποίος πριν από λίγο καιρό επισκέφτηκε την Κομοτηνή, δεν ήταν ξεκάθαρος όταν οι συνδικαλιστές ζήτησαν να πληροφορηθούν για το μέλλων της αστυνομικής σχολής της Ξάνθης, για να συμπληρώσει ότι από τους τρείς κοιτώνες της σχολής, ο ένας γίνεται χώρος για γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη. «Υπάρχει το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν οι νέοι πυροσβέστες. Πιθανών να φέρουν μετανάστες και είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να φέρουν σπουδαστές της αστυνομίας», σημείωσε.

Διευκρινίζοντας για τις μικρές πιθανότητες να φιλοξενηθούν δόκιμοι αστυνομικοί στις εγκαταστάσεις της σχολής, είπε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών με δεδομένου ότι η σχολή έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει σπουδαστές που αγγίζουν τον αριθμό 700, άρα, σημείωσε,  είναι ασύμφορο να φιλοξενηθεί αριθμός σπουδαστών που φτάνει τους 100 σε εγκαταστάσεις για 700 άτομα. Είναι ασύμφορο, γιατί το κόστος συντήρησης είναι μεγάλο, θυμίζοντας ότι και πέρση, είχε γίνει η σχετική προετοιμασία, μάλιστα προσλήφθηκε και το σχετικό προσωπικό, αλλά δεν λειτούργησε.

Στην συνέχεια όπως ανέφερε ο κ. Χατζηαντωνίου, μιλώντας με την συνδικαλιστική του ιδιότητα, κάνοντας λόγο για την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου