Παρασκευή 26 Αυγούστου, Παλαιά Μουσική, 20.30

είσοδος ελεύθερη

Το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου ξεκινά!

Η εναρκτήρια παράσταση είναι την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην Παλαιά Μουσική, στις 20.30. Μουσική και χορός! Η σπουδαία Καβαλιώτισσα σοπράνο, Σοφία Μιχαηλίδου, μαζί με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και το χορευτή Γιώργο Παπαθανασίου θα μας παρουσιάσουν την “Ντολίτα στο Μόντε Κάρλο”.

Η Ντολίτα είναι το κορίτσι στο ταγκό του Θεόδωρου Σπάθη. Η ιστορία της παράστασης, ακολουθεί τη Ντολίτα, ζωντανεύοντας στιγμές από τη ζωή της. Η Ντολίτα, επιρρεπής στην “εύκολη ζωή”, καθοδηγείται από τα πάθη της. Κατακτά, ερωτεύεται, προδίδεται, βιώνει το πένθος όταν ο σύντροφός της φεύγει από τη ζωή, έπειτα κλείνεται στον εαυτό της, αναπολεί και επιρρεπής στις καταχρήσεις βρίσκει παρηγοριά στο τσιγάρο και στο τζόγο του Καζίνο, στο Μόντε Κάρλο.

Η παράσταση παίρνει από την αρχή την ιστορία της ζωής της, μέχρι που φτάνει πάλι στο Φινάλε της βραδιάς σε κάποιες φράσεις από το μονόλογο του Πουλένκ. Διανθίζεται επίσης από δύο εξαιρετικά πιανιστικά κομμάτια Ελλήνων συνθετών, του Σπύρου Σαμάρα και του Δημήτρη Παπαδημητρίου. ‘Είμαι ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσουμε αυτή την παράσταση στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στον μαγευτικό αυλόγυρο της Παλαιάς Μουσικής’, μας λέει η Σοφία Μιχαηλίδου. Ας την καλωσορίσουμε!