Τελικά ποιους θα φιλοξενήσει η αστυνομική σχολή;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Συνεχίζει να παραμένει αίνιγμα του ποιους θα φιλοξενήσει τελικά η πρώην αστυνομική σχολή της Ξάνθης και νυν κέντρο κράτησης μεταναστών και σε αυτήν την ρουλέτα της μη ενημέρωσης,  κανένας δεν ξέρει που θα «κάτσει» η «μπίλια».

Την φιλοξενία τους μέσα στην αστυνομική σχολή, όπως δείχνουν τα πράγματα, διεκδικούν οι λαθρομετανάστες, οι αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες με τους τελευταίους ίσως, να μην έχουν την τύχη γιατί οι πολιτικοί της Πτολεμαίδας που σέβονται και εκτιμούν τον τόπο που τους εκλέγει την διεκδικούν, σε αντίθεση με τους ντόπιους πολιτικούς που «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου».

 

Για ράδιο αρβύλα κάνει λόγο ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Αντώνης Σπανός, ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες που διαρρέουν και θέλουν την πρώην αστυνομική σχολή της Ξάνθης να φιλοξενεί σπουδαστές της Π.Υ. οι οποίοι πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις την είσοδο τους στο Σώμα.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Α. Σπανός, άκουσε και αυτός τις διαδόσεις, όμως επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συζήτησης διευκρινίζοντας ότι όντως οι εγκαταστάσεις της σχολή των πυροσβεστών που βρίσκεται στα Εφταμίλια, στην περιοχή μεταξύ Θήβας και Μεγάρων,  δεν επαρκούν και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τον σχετικά μεγάλο αριθμό των σπουδαστών που αγγίζει τα 250 περίπου άτομα.

Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, την σχολή της Πυροσβεστικής την διεκδικεί η Πτολεμαίδα και την θέλουν  οι εκεί βουλευτές και ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι εκεί οι εγκαταστάσεις της παλιάς αστυνομικής σχολής με μικρό κόστος επισκευής, μπορεί να τους φιλοξενήσει.

«Όσο για την Ξάνθη, σημείωσε, δεν ενημερώθηκα σχετικά αλλά ούτε και είδα κάποια σχετική επερώτηση να γίνεται στην Βουλή».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της xanthitimes.gr για το πώς είναι «πυροσβεστικά» τα πράγματα στην Ξάνθη, μέχρι στιγμής ανέφερε ότι είναι μία σχετικά ήρεμη περίοδος για τον Νομό μας, όμως η Π.Υ. Ξάνθης είναι πάντοτε σε επιφυλακή μήπως και συμβεί κάτι στους όμορους νομούς για να προστρέξουν σε βοήθεια.

Κάνοντας αναφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στην κορυφή Τσάλ, είπε ότι ευτυχώς ξέσπασε μία μικρή βροχή δίνοντας έτσι το χρόνο στα πεζοπόρα τμήματα να την σβήσουν κατακαίγοντας 10 στρέμματα δασώδους έκτασης.

Όσο για το συμβάν στον Δαφνώνα είπε ότι ήταν μία παλιά διπλοκατοικία η οποία πείρε φωτιά στις τέσσερις το πρωί, αλλά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία καθυστερημένα, ήτοι γύρω στις πέντε, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η σκεπή και να καεί ολοσχερώς η παλιά διπλοκατοικία.

Αποτέλεσμα αυτής ήταν –ευτυχώς- κάποια αναπνευστικά προβλήματα σε ένοικο και αυτή την στιγμή στο Ιονικό (η ώρα της συζήτησης ήταν περίπου 11.00) η πυροσβεστική συνέδραμε στην κατάσβεση ενός οχήματος που πείρε φωτιά και μεταφέρει (μετέφερε) εκείνη την ώρα τον σοκαρισμένο οδηγό, χωρίς εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας της xanthitimes.gr είναι ότι για μία ακόμη φορά γίνονται πράγματα στον νομό Ξάνθης και κανένας δεν γνωρίζει κυρίως όμως χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία.