Ερωτηθείς ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα του μαθήματος της κολύμβησης στα σχολεία και με δεδομένο ότι στο δημοτικό συμβούλιο ο ίδιος έθεσε το θέμα επανειλημμένα για το πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο και ο  δήμαρχος άφησε τον χρόνο ανοίγματος του κολυμβητηρίου ασαφή,  ο κ. Καμαρίδης επανέρχεται στο θέμα αναφέροντας ότι: “Επανειλημμένα θίξαμε το θέμα εμείς αλλά, “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”. Μπορεί ο δήμος ΠΡΩΤΥΠΟ να είναι κουφός, αλλά οι Ξανθιώτες δεν είναι τυφλοί. Βλέπουν και κρίνουν. Η απορία μας βέβαια είναι τι θα απαντήσει στους συναδέλφους του δασκάλους, ο δάσκαλος ΠΡΩΤΥΠΟ. Ίσως κρατάει το κολυμβητήριο για να το ανοίξει προεκλογικά και να πανηγυρίσει για την επιτυχία του όπως συνηθίζει. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρατάμε επίκαιρο το θέμα με συνεχείς οχλήσεις μας, μήπως η πόρτα του κουφού ανοίξει πριν από τις επόμενες εκλογές”.

Στο θέμα έλαβε θέση με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Σάββας Μελισσόπουλος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Πούλιου και ενδιαφερόμενος να διεκδικήσει τον Δήμο στις ερχόμενες εκλογές.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ:

Το Υπουργείο Παιδείας εισάγει από τη φετινή σχολική χρονιά, το μάθημα της κολύμβησης στα σχολεία!!!
Πρωτοβουλία εξαιρετική!!!

Στην Ξάνθη όμως το μέτρο αυτό της πολιτείας, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ να υλοποιηθεί ουσιαστικά, διότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ !!!!

Ο Δήμος και πάλι αδυνατεί προσδιορίσει το χρόνο επαναλειτουργίας του…
Ενημερώνει επίσημα ότι πέραν των άλλων εργασιών απαιτείται και νέα οικοδομική άδεια!!!
Πόσα χρόνια δηλαδή θα πρέπει να περάσουν ακόμη για να βγει μια οικοδομική άδεια;
Πότε ακριβώς υποβλήθηκε η ανάλογη αίτηση και πού τελικά “σκοντάφτει” η έκδοσή της;

Τόσος χρόνος χαμένος…
Τόσο πρόχειρος σχεδιασμός….

Έχουμε τέσσερα κλειστού τύπου γυμναστήρια, πολλά ανοιχτά γήπεδα, ακόμη και σκοπευτήριο, αλλά ΟΧΙ κολυμβητήριο ….

Μια πόλη πρέπει να στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους τομείς και όχι σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες, αποσπασματικές λύσεις και …φαεινές ιδέες…

Κυρίως όμως η φιλοσοφία ενός Δήμου θα πρέπει να διέπεται από αρχές και αξίες!!!

Αρχές και αξίες που σφραγίζουν το παρόν και εγγυώνται το μέλλον!!!

Γιατί, πόλεις χωρίς αξίες, τελικά δεν αξίζουν τίποτα!!

Λογικό είναι μετά από αυτές τις παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Ξάνθης να πιέσει τα πράγματα ακόμη περισσότερο μήπως προλάβουν τα Ξανθιωτάκια και γευτούν την χαρά του μαθήματος της κολύμβησης.

Το έγγραφο της απάντησης της Δημοτικής αρχής προς την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

14051619_1586697021357506_3917384540015580543_n