Παρα-πολιτικά από την Περιφέρεια

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Θα αρχίσουν λέει η εμβολιασμοί στην Περιφέρεια για την οζώδη δερματίτιδα. Μακάρι γιατί το πράμα δεν πάει άλλο. Η κτηνοτροφία ένας από τους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής που πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού και θα ήταν καλό για μια βδομάδα να βάζαμε εκ περιτροπής τους 300 να δουλέψουν σε μια φάρμα για να μάθουν πώς βγαίνει το ψωμάκι.

Τότε να είσαστε όλοι βέβαιοι πώς θα σεβόντουσαν τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους; Αλλά που …

&

Αυτό σημαίνει Περιφερειάρχης αλλά και βουλευτής που νοιάζεται.

Δεν γίνεται να μην πούμε μια καλή κουβέντα για τον Παυλίδη που έστειλε τις προτάσεις του για τον καπνό-όπου κακά τα ψέματα- είναι πολλές οι οικογένειες στην Περιφέρεια που βγάζουν ψωμάκι, με τον βουλευτή Έβρου, ο οποίος τις κατέθεσε στην βουλή και μπράβο του.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι ακριβώς κάνουν οι τρείς κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, εκτός από το να μας επιβεβαιώνουν ότι η πρόταση τους δεν πέρασε π.χ. για το τελωνείο της Ξάνθης, για την ζάχαρη και δεκάδες άλλα θέματα που μένουν ακίνητα σαν τα ασπρόμαυρα κάδρα της σταλινικής περιόδου;

&

Σαμοθράκη τι ακριβώς βλέπουν οι τοπικοί άρχοντες και ειδικότερα ο Δήμαρχος της σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού;

Επειδή είχα την τύχη να βρεθώ για λίγες μέρες στο νησί κατέγραψα την παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής να αναπτύξει τουριστικά το νησί.

Όλα αφημένα στην τύχη και στο φιλότιμο κάποιον οδηγών και υπαλλήλων του δήμου, που απλά μεταφέρουν τους τουρίστες, που στην πλειονότητα τους, δεν έρχονται να αφήσουν τα χρήματα τους εκεί, αλλά να κερδίσουν ίσως, από το «άβατο», που προσφέρετε στο νησί.

Ένα νησί του Βόρειου Αιγαίου που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες  από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και που θα στηρίξει την τοπική οικονομία.

Το νησί είναι παρατημένο σε μία «περίεργη» θα έλεγα ανάπτυξη, όπου οι τοπικοί παράγοντες, μάλλον, την έννοια τουριστική ανάπτυξη την έχουν παρεξηγήσει.

Οι υποδομές ελάχιστες, παρατημένες στο έλεος του καιρού, οι ελάχιστες παραλίες που προσφέρονται για μπάνιο αφήνονται στην κρίση των επαγγελματιών χωρίς να έχουν την παραμικρή στήριξη, ακριβά κόμιστρα, κανένα κέντρο πληροφόρησης, καθυστερημένη έως ανύπαρκτη συγκοινωνία και πολλά άλλα που συνθέτουν την εικόνα της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να επιβάλλει την τάξη και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Τις δικαιολογίες τύπου ότι το νησί είναι για «άλλα πράγματα» εκτός από αυτά που γίνονται στα υπόλοιπα Ελληνικά νησιά, την χρησιμοποιούν οι ιθύνοντες και την «περνούν» στην λογική των επισκεπτών.

Ένα πανέμορφο νησί παραδομένο στην κυριολεξία σε μία τουριστική ανάπτυξη του αυτόματου πιλότου που λέει ότι «καθίσει»και ότι «έρθει».

Εμείς θα σεβαστούμε την επιθυμία των ιθυνόντων σε αυτήν την λογική. Απλά θα ρωτήσουμε τους δημότες αν αυτό τους ικανοποιεί.

&

Άλλαξαν «χούγια» οι κλέφτες. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε, τα λέμε καιρό αλλά ποιος ακούει; Έκλεψαν λέει πορτοπαράθυρα από σπίτι που δεν μένει κανένας…Άλλαξαν «χούγια» όπως φαίνετε οι κλέφτες.

Παλιά τις καλές εποχές που κυκλοφορούσε χρήμα, έμπαιναν έψαχναν για χρυσαφικά,  και διάφορα άλλα τιμαλφή, ενώ τώρα κλέβουν ότι χρειάζονται.

Άντε τώρα να πείσεις τους κυβερνόντες ότι μετέτρεψε πολλούς νοικοκυραίους σε κλέφτες.

Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

&

Αυτό με τα πυρομαχικά που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο Τούρκου στα σύνορα, πέρασε στα «ψιλά» ή μήπως απασχολεί τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας;

Διαφορετικά τι να τις κάνεις τις σφαίρες χωρίς τα όπλο; Άρα από κάπου εκεί κοντά θα περνάνε διάφοροι και όπλα.

&

Άλλος ένας νεκρός 80χρονος στην άσφαλτο που τράκαρε πλαγιομετωπικά στην Κομοτηνή και καβαλούσε μοτοποδήλατο.

Κάτι δεν πάει καλά με τους υπερήλικες στη Περιφέρεια.

Νεκροί στο κολύμπι, νεκροί στην άσφαλτο, ουίσκι και καλή ζωή, είχαμε παλιότερα έναν υπερήλικα στην Ξάνθη που τον «πρόδωσε» η καρδιά του όταν πήγε με πιτσιρίκα και πολλά άλλα τέτοια πράγματα.

Μήπως να καθίσουν στα αυγά τους οι υπερήλικες;

&

Αμ το τελευταίο στην Θάσο που οι απατεώνες τους ξεγελούν και τους παίρνουν τους κόπους μιας ζωής για δήθεν τροχαία ατυχήματα που ενεπλάκησαν συγγενικά τους πρόσωπα;

&

Κάτι για μελέτες που υπάρχουν και θα αλλάξουν την Περιφέρεια μας λένε αλλά οι μελέτες θέλουν και λεφτά για να γίνουν έργα.

&

Ας γίνουν τα έργα και θα είμαστε από τους πρώτους που θα χειροκροτήσουμε.