Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει ο «πόλεμος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έστειλαν επιστολή με κοινό περιεχόμενο στη FIFA, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της στη διοίκηση της ΕΠΟ!

Στην πραγματικότητα, οι τρεις σύλλογοι συντάσσονται πλήρως με τη «γραμμή» του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ανέβαλε την αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα, κατηγορώντας πως η διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη λειτουργεί με… πραξικόπημα στην ΕΠΟ.

Ο παραλήπτης των επιστολών δεν είναι άλλος από τον Κύπριο εκπρόσωπο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της κατάστασης που επικρατεί τόσο στη Σούπερ Λιγκ, όσο και στα χαμηλότερα πρωταθλήματα.

Οι βασικοί άξονες των επιστολών

Οι επιστολές εστιάζουν κυρίως σε θέματα μη νομιμότητας από την πλευρά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, θεωρώντας πως για αυτό το λόγο δεν προχώρησε το «ισπανικό μοντέλο» και υπήρξαν οι διαφωνίες στους αρχιδιαιτητές, τις αλλαγές των δικαστών στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά και τους πίνακες διαιτητών που επέβαλε η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, οι τρεις ομάδες θέτουν και το ζήτημα της «Κάρτας Υγείας», όπου τόσο ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ, όσο και άλλα πέντε μέλη της τωρινής διοίκησης, αντιμετωπίζουν νομικές επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα αναφέρεται το θέμα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», η μη παραπομπή των «υπόδικων» παραγόντων και διαιτητών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση και στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Πλέον, μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της FIFA, καθώς στις 29 Αυγούστου θα βρεθεί στην Αθήνα ο κ. Κουτσοκούμνης για το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Θέμα και με Δάρα στη Σούπερ Λιγκ

Ωστόσο, σε πρώτο πλάνο είναι το αυριανό Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, εκεί όπου η κίνηση του αναπληρωτή προέδρου, Χρήστου Δάρα να μην συμπεριλάβει στην ατζέντα θέμα ανάδειξης νέου προέδρου (μετά την παραίτηση Στράτου), έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τρεις ΠΑΕ της «συμμαχίας».

Ο κ. Δάρας παρέκαμψε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να προηγείται κάθε άλλης συζήτησης. Αντίθετα, έθεσε ως μόνο θέμα την… αναβολή της αγωνιστικής δράσης από τον υπουργό.