Από τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Μήνες τώρα παρακολουθούμε την επιχείρηση «Πινόκιο» στην Υγεία. Στην αρχή διόριζαν κατά χιλιάδες, μετά αύξαναν τις δαπάνες και τώρα που στέρεψαν τα ψέματα και τα προβλήματα φουντώνουν,  βρίζουν τους εργαζόμενους που τους ξεσκεπάζουν και απειλούν τη δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Κιλκίς που τον τελευταίο καιρό  βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης και αδιαφορίας.

Στο νοσοκομείο του Κιλκίς, το οποίο είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση με μία καινούρια χειρουργική πτέρυγα, με νέα μαγειρεία και με ανανεωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σήμερα γίνονται πράγματα που από τη μια προκαλούν θλίψη και από την άλλη οργή για την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εν μέσω της προσφυγικής κρίσης στον νομό Κιλκίς, το νοσοκομείο είδε τον Προϋπολογισμό του να μειώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά 1.000.000 ευρώ και παράλληλα τον προϋπολογισμό του προγράμματος προμηθειών κατά 600.000 ευρώ!

Αντί να στηριχθούν τα ακριτικά νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας ώστε να ανταπεξέλθουν στην πολύ αυξημένη ροή των ασθενών, ο υπουργός της φανφάρας τα υποβαθμίζει και τους κόβει τα λεφτά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς το νοσοκομείο Κιλκίς υπέστη κόστος για τους ανασφάλιστους πρόσφυγες-μετανάστες 386.000 ευρώ και για τους έλληνες πολίτες 94.000 ευρώ, σύνολο 480.000 ευρώ. Αντί λοιπόν να στηριχθεί δέχθηκε μείωση άνω του 1.000.000 ευρώ.

Και μέσα σε όλα αυτά το υπουργείο Υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός των πολλαπλών κρουσμάτων ηπατίτιδας Α’ σε παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών της Ν. Καβάλας Δήμου Παιονίας Κιλκίς που νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς.

Με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περσινή χρονιά όλα τα κρούσματα ηπατίτιδας στη χώρα ήταν 62 και μέσα σε ένα δεκαήμερο έχουμε 8 σε μια περιοχή και μάλιστα σε ένα camp των 3.000 ανθρώπων. Δεν μπορεί ο κ. Πλωμαρίτης, Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, παρότι είναι κι ο ίδιος ιατρός λοιμωξιολόγος να παραβλέπει τον κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία από μια ασθένεια άκρως μεταδοτική.

Όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  αντί υπεύθυνου σχεδιασμού θα υπόσχονται εικονικές αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών ενώ κόβουν κι άλλα χρήματα  από την Υγεία τόσο θα  διαμορφώνονται  οι συνθήκες για υγειονομικές βόμβες που πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ύβρεις και  επικοινωνιακές φούσκες  από τον ωσεί παρόντα κ. Ξανθό και τον τους πάντες απειλώντα  κ. Πολάκη.