Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ

 

Επιστροφή οχτώ Σύρων υπηκόων στην Τουρκία

Σαφώς και δεν είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας ο πολύ μικρός αριθμός των επαναπροωθούντων στις Χώρες τους, των λάθρα εισερχομένων στην Ελλάδα υπηκόων άλλων χωρών και είναι δεδομένο ότι  η δυσκίνητη κυβέρνηση, κρατά σαν άσσο στο μανίκι της το θέμα των προσφύγων στην χώρα μας, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για να ευαισθητοποιήσει τους αριστερούς ψηφοφόρους, όταν κρίνει ότι πρέπει να πάει σε εκλογές.

Αυτό όμως για την χώρα σημαίνει αιμορραγία πόρων, μετακίνηση κακοποιών στοιχείων και σίγουρα μαχητών του isis με όλα τα επακόλουθα.

Είναι καιρός η Ελληνική πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα ως λύση ενός Εθνικού προβλήματος και όχι με βάσει την ιδεολογία του κόμματος.

 

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex επιστράφηκαν σήμερα, 17 Αυγούστου 2016,  από την Λέσβο στο αεροδρόμιο Adana Sakir Pasa της Τουρκίας
οχτώ Σύριοι υπήκοοι (όλοι άνδρες) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην  Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό Frontex.

Σε ό,τι αφορά στις επανεισδοχές στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 08 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ενώσεως-Τουρκίας, η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας, ενώ από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις Τουρκικές Αρχές για την υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, σύμφωνα με την οποία όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί υπήκοοι από τις 20 Μαρτίου 2016, θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

 

 

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

  • Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 055 υπήκοοι τρίτων χωρών,
  • Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 45 Τούρκοι υπήκοοι και
  • Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, 476 υπήκοοι τρίτων χωρών.