Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή, επιτίθεται κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη οι οποίοι στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου σχετικά με τον έλεγχο των ασανσέρ, και το “σφράγισμα”  της λειτουργίας των, “κλειδώνουν” μέσα στα διαμερίσματα τους αδύναμους και υπερήλικες συμπολίτες μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

Μέχρι πότε κ. Δήμαρχε Μπάμπη Δημαρχόπουλε μαζί με τον αντιδήμαρχό σας των Τεχνικών Υπηρεσιών, θα «φυλακίζετε» γέροντες και ανάπηρους συμπολίτες μας στα διαμερίσματά τους.

Προφασιζόμενος ότι εφαρμόζει τον νόμο, ο Δήμαρχος «ΠΡΟΤΥΠΟ», συνεχίζει το σφράγισμα των ανελκυστήρων στις οικοδομές που ορισμένα εκ των διαμερισμάτων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για τον εκσυγχρονισμό τους.

Το αποτέλεσμα είναι να μένουν εγκλωβισμένοι – «φυλακισμένοι» στον 5ο, 6ο και 7ο όροφο οι γέροντες, οι ανάπηροι, και όσοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες.

«Μια Κυριακή έβγαινα και με πήγαιναν στην εκκλησία”, μας είπε 80χρονη τυφλή κυρία, και τώρα μου στέρησαν και αυτό. “Ζούμε «φυλακισμένες» στον 5ο όροφο εγώ και η γειτόνισσά μου του διπλανού διαμερίσματος και περιμένουμε κάποιον να κτυπήσει την πόρτα μας για να μας φέρει τα απαραίτητα για να ζήσουμε. Δεν αρνηθήκαμε να πληρώσουμε αλλά υπάρχουν άλλα διαμερίσματα που δεν έχουν χρήματα και έτσι δεν υπογράφουν τον εκσυγχρονισμό του ανελκυστήρα μας.”

Πολλά τέτοια παραδείγματα σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός νόμου, που φαίνεται, δεν είναι για όλους και για όλες τις πόλεις ο ίδιος, όπως καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου. Αφού πράγματι υπάρχουν ανελκυστήρες πολύ παλιάς τεχνολογίας που κανένας δεν τους σφραγίζει και θεωρούμε τυχαίο ότι εκεί δραστηριοποιούνται συγγενείς του σημερινού Δημάρχου.

Το 2016 η Ξάνθη από πόλις με τα χίλια χρώματα γίνεται η πόλις που «φυλακίζει» τους γέροντες και ανήμπορους. Ο νόμος επιβάλει είναι η απάντηση, αλλά εκτός από τον νόμο ένας δήμαρχος και ένας δήμος πρέπει να διαθέτουν και κοινωνικές ευαισθησίες και υπηρεσίες.

Αυτή είναι η άποψή μας και θα παλέψουμε γι’ αυτήν, μαζί με τους δημότες»

       Ιπποκράτης Καμαρίδης

Δημοτική Παράταξη

«Ξάνθη-Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»