Θρίαμβος για την Αννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 25 μ.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο για τα εθνικά χρώματα, μετά το χάλκινο που απέκτησε και πάλι η Κορακάκη στα 10 μ., γράφοντας ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια στην ιδια διοργάνωση!

Μεγάλη αντίπαλός της στον τελικό της Τρίτης ήταν η Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Η Κορακάκη πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στα ημιτελικά, καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση, ανακάπτοντας αμέσως.

Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές κατέκτησε την πρώτη θέση περνώντας στον τελικό.

Χρυσό μετάλλιο για την Αννα Κορακάκη - Εγραψε ιστορία στο Ρίο

Νωρίτερα, η Κορακάκη πέρασε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών στα 25μ. αεροβόλο πιστόλι που θεωρείται και το «καλό» της αγώνισμα και το οποίο χωρίζεται σε δύο σκέλη (ακρίβεια, ταχεία βολή). Στο δεύτερο σκέλος (βολές ταχείας βολής) συγκέντρωσε 287/300.  Την πρώτη θέση στα προκριματικά πήρε η Κινέζα Γινγκγίνγκ Ζάνγκ με 592 βαθμούς, κάνοντας νέο ολυμπιακό ρεκόρ (591 η προηγούμενη κορυφαία επίδοση από το 2012).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που προχθές κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 μ., πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάσνιση στο πρώτο σκέλος του τελικού, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη θέση με συνολική επίδοση 297/300.

Η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100, ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100 και κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο.

Σημείωνεται ότι τα μετάλλια της Κορακάκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι τα πρώτα για την Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920.

imerisia.gr