Επιδότηση 12% και τα…  κατορθώματα ενός βολεμένου βολευτή της Ξάνθης.

 

Ο εν λόγω βολευτής της Ξάνθης λέει, μάζωξε; ή παρέστη σαν γλάστρα…δεν το καταλάβαμε καλά, Υπουργούς, Υφυπουργούς γραμματείς και φαρισαίους για να βρούνε λύση για την επιδότηση κόστους εργασίας 12% των επιχειρήσεων της Θράκης και η ιστορία, λέει ο βολευτής, βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά…

Ξεκίνησε λέει η έρευνα για να δούνε πόσα τελικά χρωστά ο ΟΑΕΔ σε αυτές τις επιχειρήσεις. Οι άνθρωποι απλώς χάθηκαν τόσα χρόνια στο μέτρημα και…ξέχασαν πόσα χρωστούν.

Όταν ο νοικοκύρης και στην παρούσα φάση είναι το κράτος, δεν ξέρει που και πόσα χρωστά, τότε δεν είναι νοικοκύρης αλλά μπαταχτσής.

Βέβαια οι δύο υπουργοί που εκείνη την ώρα δεν είχαν τι να κάνουν και παραβρέθηκαν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου βιομηχάνων και βιοτεχνών της Θράκης, δεσμεύτηκαν ότι θα…προσπαθήσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα αλλά υπάρχουν…τεχνικές δυσκολίες.

Τώρα βλέπετε το «μπαταχτσιλίκι» το λένε τεχνικές δυσκολίες. Τόσα χρόνια που δίνονταν το 12% δίνονταν με… τεχνικές δυσκολίες;

Απλό το ερώτημα. Απλή και η απάντηση όταν έχετε χρήματα. Όπως το δίνατε τόσα χρόνια στις επιχειρήσεις τις Θράκης, δώστε με τον ίδιο τρόπο και τώρα…

Βέβαια το Υπουργείο Οικονομικών όπως λέει ο βολευτής στο φιλικό του μέσον, περιμένει και τις προτάσεις του συνδέσμου για να γίνει ποιο χαμηλό το κόστος και μάλλον δουλεύει τον βιομηχανικό και βιοτεχνικό κόσμο την στιγμή που η φορολογία που ο ίδιος επιβάλλει στις παραγωγικές μονάδες, αγγίζει το 80%.

Εκτός αν ο εν λόγω υπουργός ήθελε κάτι άλλο να πει και τα Ελληνικά του τον… πρόδωσαν… ως συνήθως και αντί για ανάπτυξη οδηγεί την χώρα προς Σοβιετική Ένωση μόνο που τα Σοβιέτ καταργήθηκαν αλλά ως συνήθως και αυτό δεν το πείρε χαμπάρι.

Βέβαια ο βολευτής έκανε και δήλωση στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ξεχάσουν τα παλιά και να βολευτούν με τον αναπτυξιακό νόμο όπου σε συνδυασμό με τα βάρη που τους βάζει, η κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουν βιωσιμότητα… δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρεψτο.