Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ;

 

Ανέτοιμοι οι Αντιδήμαρχοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και πολύ νωρίς «καβάλησαν» το καλάμι, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η αντιπολίτευση μεταφέρει απλά ερωτήματα των δημοτών οι οποίοι και φρόντισαν με την ψήφο τους να τους βάλλουν στο τιμόνι του δήμου και ότι απαντώντας στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης απαντούν στην ουσία στους δημότες.

Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει από τις απαντήσεις που δίνονται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος απαντά αντί των αντιδημάρχων, πράγμα που σημαίνει ότι ασχολείται με όλα τα θέματα του δήμου, άλλωστε κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό και επωμίζεται πολιτικές ευθύνες των αντιδημάρχων.

 Το ερώτημα όμως είναι μπορεί ο δήμαρχος να ασχολείται με τα θέματα και τις πολιτικές ευθύνες που έχουν απέναντι του οι αντιδήμαρχοι;

Πόσο θα αντέξει;

Πότε θα καθορίσει μία πολιτική γραμμή και θα απαιτήσει οι αντιδήμαρχοι του να την εκτελέσουν;

 Untitled XASAPIS 5

Η πρώτη ερώτηση του Σ. Τσιακίρογλου, επικεφαλή της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία, αφορούσε τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Ηλιάδη από τον οποίο ζήτησε να πληροφορηθεί αν ο δήμος προτίθεται να επισκευάσει το έργο που είναι στην είσοδο της πόλης (αυγό) .

Η απάντηση του Θ. Ηλιάδη έδειξε ότι όχι μόνον δεν είχε υπόψη του να κάνει κάποια παρέμβαση αλλά δεν πρόσεξε ούτε καν την ύπαρξη του έργου, πόσο μάλλον να κάνει παρέμβαση αποκατάστασης κάποιον τζαμιών που λείπουν αλλά και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου που είναι η πρώτη επαφή του επισκέπτη κατά την είσοδο του στην Ξάνθη.

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν καταλάβαμε τι ακριβώς απάντησε ο αντιδήμαρχος αλλά, η παρέμβαση του δημάρχου ήταν σωτήρια ο οποίος ανέφερε ότι όλη η προσπάθεια είναι ενταγμένη στο μεγαλύτερο σχεδιασμό της περιοχής όπου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης και των βλαβών που υπέστη το έργο.

Αυτή βέβαια η εικόνα είναι η ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της παρέμβασης στον κόμβο για την έξοδο της πόλης ενεπλάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της xanthitimes.gr, ανέφερε ότι περιμένει την γενικότερη πρόταση του δήμου που αφορά την έξοδο και είσοδο της πόλης προς την Καβάλα.

Μάλλον πρέπει να επανέλθει ο κ. Τσιακίρογλου.

Το ερώτημα βέβαια δεν απαντήθηκε αν τελικά θα γίνει παρέμβαση στο «αυγό» ή όχι και αν και πότε θα γίνει γενικότερα η παρέμβαση του δήμου Ξάνθης.

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Η επόμενη ερώτηση αφορούσε και πάλι τις Τεχνικές Υπηρεσίες όπου ο κ. Τσιακίρογλου έθεσε θέμα για το Λημνίο το οποίο ομολογουμένως είναι ένα όμορφο έργο και οι Ξανθιώτες το τιμούν με την παρουσία τους αλλά όμως, έχει μόνο μία είσοδο και έξοδο.

Ο κ. Τσιακίρογλου ρώτησε αν είναι στις προθέσεις του δήμου να ανοίξει μία ακόμη είσοδο και έξοδο στο Λημνίο όπου αν συμβεί κάτι κακό, τότε να μπορεί ο κόσμος να βγει έγκαιρα έξω.

Και πάλι αντί του Αντιδημάρχου απάντησε ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι την ευθύνη του έργου την έχει ακόμη ο εργολάβος, όμως θα μπορούσε να λειτουργήσει μία ακόμη είσοδος ή έξοδος.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης και αναπληρωτής  του Δημάρχου, Κ. Παπαδόπουλος,  απάντησε στο ερώτημα του κ. Τσιακίρογλου λέγοντας ότι λύθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας μετά την αποκατάσταση της βλάβης στο Χαλέπι, για κάτι που όπως ο ίδιος ανέφερε, τον διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Πασχαλιάς.

Συμπέρασμα. Ο δήμος δεν πρόβλεψε να αποκαταστήσει την ζημιά στην είσοδο της πόλης, δεν σκέφθηκε ότι εφ όσον μπαίνει κόσμος στο Λημνίο θα έπρεπε να εξετασθεί το θέμα της ασφάλειας των Ξανθιωτών και τρίτον ο Αντιδήμαρχος δεν ήταν βέβαιος αν η βλάβη αποκαταστάθηκε και αν η περιοχή του Χαλεπίου έχει πόσιμο νερό.