Κατ’ ιδίαν συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ στη Σόφια. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις υπουργών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας (ΑΣΣ). 

Ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να μεταβούν εν συνεχεία στον χώρο εργασιών της συνόδου του ΑΣΣ.

Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Στην ατζέντα των συνομιλίων βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Για τις 12:40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών συμφωνιών και στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.