ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ;

ΗΞΕΡΕ ΚΑΤΙ;

“ΨΗΛΛΙΑΣΤΙΚΕ” ΚΑΤΙ;

 

Τελικά ποιος φώτισε ποιόν στην αγορά του Παιδικού Σταθμού;

Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Τι προσπαθούσε να πει ο Μ. Φανουράκης, πρώην σύμβουλος της διοικούσας παράταξης και τώρα της μείζονος αντιπολίτευσης, και  επί σειρά ετών μέλος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας,  που προκάλεσε τον εκνευρισμό του προέδρου Γιάννη Δρεμσίζη, όπου αναγκάστηκε να παρέμβει ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος για να εξηγήσει στον Μ. Φανουράκη,  ο οποίος τελικά, είπε ότι αν είναι έτσι, να αλλάξει η διατύπωση του προς συζήτηση θέματος και θα το ψηφίσω;

Φανερά διαβασμένος και αποφασισμένος να ματαιώσει(;) την αγορά του παιδικού σταθμού που εδώ και ένα χρόνο έχει δρομολογηθεί επί της Σάρδεων, ο Μ. Φανουράκης, εμφανίστηκε στην συνεδρίαση και ποιο συγκεκριμένα στο υπ αριθμόν 11 θέμα που αφορούσε την κατ αρχήν λείψει απόφασης έκφρασης γνώμης, για την έγκριση απευθείας αγοράς ακινήτου μετά του εξοπλισμού του (παιδικός σταθμός) επί της Σάρδεων, βομβαρδίζοντας στην κυριολεξία τον Χατζηευφραιμίδη με σωρεία ερωτήσεων, φαινομενικά εκτός θέματος, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να αλλάξει την διατύπωση.

 

Γιατί τόση επιμονή στο να αλλάξει την διατύπωση; Φοβόταν ότι η διοικούσα παράταξη θα έπαιρνε το οκ από το σώμα και θα προχωρούσε στην απευθείας αγορά του ακινήτου; Σίγουρα το συζήτησαν με τον Θ. Ξυνίδη και αυτός σαν έμπειρος, θα συμβούλευσε τον Φανουράκη πώς να κινηθεί, πράγμα που έκανε, προσπαθώντας καλυμμένα να πει ότι κάτι κρύβεται πίσω από τις λέξεις(;) της διατύπωσης;

Η συνέχεια της συζήτησης επεισοδιακή και ο «επιστρατευμένος» Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης απάντησε μεν, αλλά, δεν «φώτισε» την ιστορία.

Παρόλο που στην εισαγωγή έγινε σαφές  ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απευθείας αγορά του ακινήτου έπρεπε να είναι ομόφωνη και ότι η λήψη της απόφασης αφορούσε να εκφραστεί γνώμη για αν είναι χρήσιμη αυτή η αγορά, ο Μ. Φανουράκης, κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους, συνέχιζε να ρωτά τον Χατζηευφραιμίδη για πράγματα που θα συζητιόνταν κατά την πρόταση αγοράς του ακινήτου. Μήπως ο Μ. Φανουράκης πιστεύει ότι δεν θα ξανασυζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και η διοικούσα παράταξη θα προβεί με αυτήν την κεκαλυμμένη απόφαση, στην απευθείας αγορά του ακινήτου;

Οι ερωτήσεις του Μ. Φανουράκη απευθυνόμενες στον Ι. Χατζηευφραιμίδη, πρώην πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και αυτού που στην ουσία προετοίμασε το έδαφος και πρόβαλε την ανάγκη αγοράς ακινήτου λέγοντας ότι πέρση δεν έφτασαν οι υποδομές για την φιλοξενία 64 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Στις ερωτήσεις του Μ. Φανουράκη, περιλαμβανόταν ο ακριβείς αριθμός αναγκών, ο ακριβείς αριθμός φιλοξενίας των νηπίων, τον αριθμό των εργαζομένων που θα απαιτηθούν και αν ο δήμος είναι έτοιμος, αν αγοράσει το κτίριο, να το λειτουργήσει και πολλές «πονηρές» ερωτήσεις δείγμα ότι ο Ξυνίδης τον «δασκάλεψε» καλά.

Ο πρόεδρος με τις παρεμβάσεις του προσπαθούσε επί ώρα να του πει ότι είναι εκτός θέματος αλλά παρ όλα αυτά άφηνε να συνεχίζει να ρωτά τον Χατζηευφραιμίδη.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Τ. Θεοδωρίδης διαβεβαίωσε τον Φανουράκη ότι έγιναν οι σχετικές ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού.

Ο Μ. Φανουράκης δεν πείστηκε αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τις λέξης της πρότασης κρυβόταν η απευθείας αγορά του ακινήτου αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι προφανώς γίνεται προσπάθεια να «περάσει» για άγνωστους λόγους, προκαλώντας έτσι την απορία των συμβούλων της συμπολίτευσης γιατί ο πρόεδρος, αφήνει τον Φανουράκη, να συζητά πάνω σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, εβρισκόμενος εκτός θέματος, ώσπου  ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης είπε στο προεδρείο. «Γνωρίζεται ότι το οικόπεδο του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού δεν είναι άρτιο και θα περάσει δρόμος’;  Τέλος ο κ. Φανουράκης ψήφισε αρνητικά στην πρόταση της δημοτικής αρχής.

 

Σ. Τσιακίρογλου: Να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

 
IMG_20160726_193027Παίρνοντας θέση ο κ. Τσιακίρογλου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ανέφερε ότι οι αξίες των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν πέσει κατακόρυφα, άρα ο δήμος μπορεί να αγοράσει το οποιοδήποτε κτίριο και να το αξιοποιήσει. Καταψήφισε το θέμα και ζήτησε να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

 

Ιπποκράτης Καμαρίδης: Ναι στην πρώτη φάση αλλά στην 2η φάση να έχουμε ολοκληρωμένη έρευνα.

 

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ανέφερε ότι IMG_20160726_193048συμφωνεί εφ όσον οι ανάγκες των Ξανθιωτών πρέπει να ικανοποιούνται αλλά στην δεύτερη φάση της συζήτησης που θα γίνει στο δημοτικό συμβούλιο και θα αφορά την απευθείας ανάθεση, να έρθει και η ολοκληρωμένη έρευνα. Δεν θα γίνει καμία αγορά αν δεν βεβαιωθούμε ότι χρειάζεται το εν λόγο ακίνητο.

 

Μ. Τσέπελης: Το κτίριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

 

Τον λόγο πείρε ο Μ. Τσέπελης, ο οποίος είπε ότι το συγκεκριμένο κτίριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις και συμφωνεί με την αγορά του.

 

Δήμαρχος: Δεν εκφράστηκε αντίρρηση από κανέναν για την αναγκαιότητα.

 

Την συζήτηση του θέματος έκλεισε ο δήμαρχος ο οποίος αφού τόνισε ότι κανένας δεν διαφωνεί με την αναγκαιότητα της αγοράς του κτιρίου, θα ορισθεί επιτροπή από τους συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι αφού λάβουν σύμφωνα με τον νόμο την εκτίμηση των πιστοποιημένων εκτιμητών, τότε και μόνον τότε, θα γίνει η απευθείας αγορά του ακινήτου.

 

Untitled XASAPIS 5