«Οδηγούμε με ασφάλεια: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο…!»

Δηλώσεις-Μηνύματα εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφηκαν 25.700 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα το 2014. Ο Μέσος Όρος θνησιμότητας από τροχαία ανέρχεται σε 51 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η Ολλανδία,  η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα έχουν το μικρότερο Μ.Ο. θνησιμότητας από τροχαία, ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Λιθουανία. Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

 Untitled XASAPIS 5

Καρακούδης Στέλιος, Πρόεδρος, Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και
Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας: «
Στην Ελλάδα του σήμερα οι θάνατοι συνεπεία τροχαίου ατυχήματος σε ετήσια βάση φθάνουν κατά μέσο όρο τους 2.500, ενώ οι σοβαρά και ελαφρά τραυματίες αγγίζουν τους 30.000. Με αλλά λόγια κάθε χρόνο αφανίζεται μία κωμόπολη από τη χώρα μας, ενώ μία επαρχιακή πόλη χρήζει νοσηλείας, με ένα τμήμα του πληθυσμού αυτού να καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο του χρόνου ζωής. 

Οι αιτίες που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα είναι ποικίλες. Η βασική αιτία όμως, με ποσοστό που ξεπερνά το 85% του συνόλου, οφείλεται στην ανθρώπινη απροσεξία και στην αμέλεια των χρηστών της οδού. Χρέος της πολιτείας μας, αλλά και υποχρέωση όλων μας, είναι η συνεχή ενημέρωση των οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων με δράσεις που στόχο θα έχουν την υπενθύμιση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και απώτερο σκοπό τη μείωση του ποσοστού ευθύνης του ανθρώπινου παράγοντα.

Η Ένωση Αξιωματικών Περιφέρειας Κρήτης από κοινού με άλλους 60 φορείς της τοπικής κοινωνίας ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» την Κυριακή 31 Ιουλίου … και προσκαλεί όλα τα μέλη μας αλλά και τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουμε μέσα από αυτή τη συλλογική δράση το μήνυμα “Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο, Οδηγούμε με ασφάλεια“!».

 

Μενέλαος Καρακωνστανάκης, Πρόεδρος, Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. & Εθελοντών Αιμοδοτών: «Δυστυχώς παρ’ όλη την προσπάθεια πολιτικών, οργανισμών, φορέων, σωματείων και συλλόγων όλων των κλάδων και πολιτών που έζησαν την απώλεια δικών τους σε τροχαίο ατύχημα συνεχίζονται οι απώλειες ανθρώπων με ανησυχητικό αυξανόμενο ρυθμό από τα τροχαία ατυχήματα.

Χαιρετίζοντας με την συμμετοχή μας και την φετινή προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για τα τροχαία ατυχήματα του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/7/2016 …. 

Δίνοντας το μήνυμα “Δίνουμε αίμα στον συνάνθρωπο που το χρειάζεται, όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο“».

 

Νώντας Σαρρής, Πρόεδρος,  Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ: «Το κάθε μορφής αυτοκινούμενο όχημα,  είναι  ένα τεχνολογικό εργαλείο, που μας βοηθά να καλύψουμε τις ανάγκες -όποιας μορφής-μετακίνησης. Δυστυχώς, συχνά, η αλόγιστη χρήση, το μετατρέπει σε εργαλείο καταστροφής,  για αυτούς που “φεύγουν” αλλά ακόμα περισσότερο, για αυτούς που “μένουν “. Η ποδηλατική οικογένεια, θρηνεί πολλές φόρες κάθε χρόνο, στη χώρα μας, στον τόπο μας, τέτοια γεγονότα, ασύλληπτου εγωισμού και ανωριμότητας κάποιων. Ένα μεγάλο “γιατί ;” πλανάται μετά  από κάθε τέτοιο συμβάν καταστροφικό. Και σίγουρα, η αιτία δεν μπορεί να είναι το  οδικό δίκτυο!!! Ας το καταλάβουμε αυτό. Απόλυτα υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Φτάνουν πια τόσες άδικες και ανόητες σφαγές στην άσφαλτο!

Το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι μια συλλογική έκφραση της αγωνίας, για την αποφυγή αδίκων κυκλοφοριακών πρακτικών μας και επιβάλλεται να στηριχτεί  παντοιοτρόπως».

 

60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, θα αναπτύσσονται δράσεις οδικής ασφάλειας, θα δίνονται μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, θα λειτουργούν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης. Επίσης, θα λάβουν χώρα τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του Νομού Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, θα υπάρξουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, καθώς και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών από τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τους χορηγούς επικοινωνίας.

 

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση της 31ης Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

 

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

 

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete