Κ. Ζαγναφέρης: Εκμεταλλεύονται την  δημοκρατία

 

Αιχμές κατά των πρωταγωνιστών, Ζειμπέκ και ομοίων του, άφησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης για τα γνωστά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των γεγονότων στην κηδεία του νεαρού στρατιώτη  στην  Γλαύκη,   ο οποίος σχολιάζοντας την όλη εικόνα, ανέφερε. «Πιστεύω ότι υπάρχουν κανόνες στην Δημοκρατία και οφείλουν όλοι να τους σέβονται. Όσο για τους πρωταγωνιστές αυτής της άσχημης εικόνας, πιστεύω ότι εκμεταλλεύονται την δημοκρατία της Χώρας μας και κινούνται μεταξύ της νομιμότητας και της παρανομίας. Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι».

Ακολούθως, συνομιλώντας με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον ακούσαμε προβληματισμένο γιατί συμμετείχε σε μία σύσκεψη ως προς τις επιχειρηματικές παρεμβάσεις που μπορούν, αν μπορούν, να γίνουν στον νομό, ο οποίος στο νότιο τμήμα του είναι σχεδόν αποκλεισμένος από τις συνθήκες Ραμσάρ και Νατούρα και στο βόρειο από συνθήκες περιβαλλοντικές που εμποδίζονται σοβαρές παρεμβάσεις.

Τέλος, χαρακτήρισε ευλογία για τους Ξανθιώτες, όπως και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας για την έλευση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, κυρίως όμως στις βιομηχανίες, όπου, ως γνωστόν, η ενέργεια για την λειτουργία τους είναι  ένα από τα μεγαλύτερα κοστολόγια.