Επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας των Δήμων για τα αδέσποτα

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Οι τελευταίες επιθέσεις των αδέσποτων σε λουόμενους στην σκάλα Αβδήρων, φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο καθημερινά γίνεται όλο και ποιο έντονο.

Τα αδέσποτα στην Ξάνθη που ήδη έχουν γίνει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες αγέλες, τα αδέσποτα στον δήμο Μύκης που τρώνε τα παραγωγικά ζωντανά, ο δήμος Τοπείρου που τα σέρνει πίσω από τα αυτοκίνητα να τα πετάξει όπου βρει.

Στο κυνοκομείο που βρίσκεται στην χωματερή της Ξάνθης, έχει περισσότερα σκυλιά έξω παρά μέσα και το κομφούζιο συνεχίζεται.

Οι Δήμαρχοι του νομού, κρυμμένοι πίσω από έναν νόμο που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, η Περιφέρεια, μέσω του αντιπεριφερειάρχη της σηκώνει τους ώμους λέγοντας πώς δεν είναι δικιά της υπόθεση και ο αγώνας μεταξύ των αδέσποτων και των πολιτών της Ξάνθης καλά κρατεί.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, ο Ξανθιώτης μόνος, ανήμπορος, αβοήθητος διαπιστώνει ότι δεν έχουμε κράτος.

Επεκτείνοντας αυτή την σκέψη ακόμη μία διαπίστωση έρχεται να προστεθεί μέσα στις άσχημες διαπιστώσεις.

Φανταστείτε όταν το κράτος είναι δύο βήματα από το σπίτι μας αδυνατεί, δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεργαστεί και να βγάλει ένα θετικό έργο, τι έργο μπορεί να κάνει η Αθήνα που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Όλοι οι δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης που μένει στο απυρόβλητο από τα προβλήματα της κοινωνίας γιατί τα έχει καλά με μερίδα μέσων ενημέρωσης που και αυτή η μερίδα των μέσων ενημέρωσης, τα έχει καλά με όποιον είναι στην εξουσία, κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια του στην δύσκολη καθημερινότητα της κοινωνίας, ταμπουρωμένος πίσω από την θεσμική του ιδιότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας να μην λύνεται το πρόβλημα.

Φανταστείτε Ξανθιώτες, να έπεφτε λιμός, λοιμός και καταποντισμός στην Ξάνθη και αυτοί οι ηγήτορες έπρεπε να φροντίσουν να βρούνε τρόπο να ιάνουν οι άνθρωποι, να ταϊστούν, και να κοιμηθούν κάπου.

Οι ανεπάρκεια τους είναι τόσο μεγάλη που οι Ξανθιώτες θα πέθαιναν άρρωστοι στο δρόμο. Ευτυχώς που ο καλός Θεούλης ή ο Αλάχ, προστατεύει τους Ξανθιώτες.

Αυτή την στιγμή, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Κύριοι της αυτοδιοίκησης μην περιμένετε από την Αθήνα να λύσει προβλήματα οι οποία νομοθετεί μόνο  για την πάρτη της, άρα εσείς, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα. Και επειδή μέχρι τώρα δεν καταφέρατε τίποτε μόνοι σας, πιείτε όλοι μαζί οι δήμαρχοι παρέα έναν καφέ, πάρτε και τον Αντιπεριφερειάρχη μαζί σας μήπως μπορεί και αυτός να βοηθήσει και ψάξτε λύση. Όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα αδέσποτα που τα φουκαριάρικα έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις και χωριά όπου διοικούν οι άσχετοι και οι αδιάφοροι.