Ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  Ξάνθη Σταυρούπολη Ιπ. Καμαρίδης έκανε παρέμβαση στο θέμα του ξηλώματος του σιντριβανιού, αφού συλλυπήθηκε στον «αέρα», φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» με τον Α. Παυλικιάνο,  τον μέντορα της παράταξης Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο, ανέφερε ότι ήταν ευπατρίδης, ευγενής με πολλούς κοινωνικούς αγώνες. «Ήταν το στήριγμα της παράταξης κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου»,  και ευχήθηκε να είναι γερή η οικογένεια του και να τον θυμάται.

Μιλώντας για την πολιτική του δήμου ο Ιπποκράτης Καμαρίδης επανέλαβε ότι ο δήμος είναι σε φάσεις.  Σημειώνοντας επικριτικά, ότι τα πάντα είναι σε φάση αναμονής, μελέτης, πρότασης αλλά κανένα έργο δεν υλοποιείται με κίνδυνο απ ένταξης πολλών από αυτών,  από χρηματοδοτήσεις.

Μιλώντας για το γκρέμισμα του σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας που είναι στις προθέσεις του δημάρχου,  είπε καυτηριάζοντας τον, ότι και αυτό έχει δύο χρόνια που το είπε. Συνεχίζοντας να κάνει πολιτική στην λογική του…θα…Θα το γκρεμίσει, αυτό είναι εύκολο όμως δεν είπε, όπως σημείωσε,  τι θα κάνει εκεί, δεν είπε τι θα κάνει για το κολυμβητήριο που και αυτό είναι στην φάση του θα…

Δεν είπε τι θα κάνει με τις παιδικές χαρές και αυτές είναι στην φάση του θα…όπως και δεκάδες άλλες περιπτώσεις.

«Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Δημάρχου, συνέχισε, πόσο κρατούν αυτές οι φάσεις τελικά που οδηγούνε σε…αφασία τα έργα του δήμου»;

Στην συνέχεια ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να ετοιμάζει ένα κυνοκομείο 40 θέσεων αξίας 600.000 ευρώ, αν είναι δυνατόν. «Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ο δήμαρχος επίτηδες καθυστερεί την υλοποίηση του κυνοκομείου για να αγανακτήσει ο κόσμος από την παρουσία των αδέσποτων και μετά να πει εντάξει ας γίνει το κυνοκομείο κόστους 600.000 ευρώ.

Μιλώντας για το επισιτιστικό πρόγραμμα που είναι επικεφαλής εταίρος ο δήμος είπε ότι δεν σέβεται την κοινωνία όταν δίνει στους φτωχοποιημένους Ξανθιώτες 3 κιλά ροδάκινα.

Μιλώντας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου υπενθύμισε ότι το ΕΒΕ από δύο ακίνητα έχει έσοδα 7.500 ευρώ, ενώ ο δήμος της Ξάνθης μετά βίας παίρνει 2.500 ευρώ από το γωνιακό του «άκρομπατ» που στεγάζει μία τράπεζα ενώ το υπόλοιπο κτίριο το έχει παρατήσει στο έλεος του καιρού.

«Το μόνο που πέτυχε τα δύο χρόνια ο δήμαρχος, είναι η εξόντωση ενδοπαραταξιακών αντιπάλων αλλά και εξωπαραταξιακών».

Τέλος, θυμίσαμε στον κ. Καμαρίδη ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στήριξε την πρόταση του δημάρχου και επανέλαβε την γνωστή σε όλους φράση ότι όταν ο δήμαρχος φέρνει θετικές προτάσεις και προς το συμφέρων των Ξανθιωτών, η παράταξη του θα τις στηρίζει.