Με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Τσέτσκα Τσάτεβα, καθώς και την Υπουργό  Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Νικολίνα Αγκέλοβα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016.

Στις συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

O Δήμαρχος παρουσίασε τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Ξάνθης, αλλά και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές σε κάθε επισκέπτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την παλιά πόλη, τα μοναστήρια, αλλά και την ορεινή περιοχή της Ξάνθης της οποίας η ομορφιά είναι μοναδική.

Η Πρόεδρος της Βουλής και η Υπουργός Τουρισμού έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ξάνθη και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν άμεσα την περιοχή.

Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν, τον Δήμαρχο συνόδευε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ταρενίδης ενώ παρόντες ήταν ο Νομάρχης κ. Νεντυάλκο Σλάβοβ και ο Δήμαρχος Σμόλιαν κ. Νικολάι Μελέμοβ.