Όλα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Ιπποκράτη Καμαρίδη,  προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, ο οποίος δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις σε κάποια έργα, αλλά υπεραμύνθηκε της πολιτικής του η οποία, όπως τόνισε, είναι  ότι δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων  έργα «τσαπατσούλικα».

«Είμαι της λογικής, πώς είναι προτιμότερο να καθυστερήσουν λίγο τα έργα, αλλά ο σχεδιασμός και η χρησιμότητα του να είναι σε βάθος χρόνου. Όχι τσαπατσουλιές με τα χρήματα των Ξανθιωτών». Τόνισε.

Μιλώντας για το κυνοκομείο ανέφερε ότι οι προδιαγραφές για μία τέτοια κατασκευή 40 θέσεων, είναι κοινές για τους γειτονικούς νομούς, διευκρινίζοντας ότι οι 40 θέσεις αδέσποτων σκύλων, δεν είναι για μόνιμη φιλοξενία, αλλά λίγων ημερών, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός η στείρωση και να ξαναφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Δηλαδή από εκεί που τα πήραμε, σύμφωνα με τον νόμο εκεί πρέπει να τα αφήσουμε».

Σχετικά με τα αδέσποτα ανέφερε ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι ο μοναδικός δήμος που ξοδεύει τόσα χρήματα για την συντήρηση των αδέσποτων στην Βόρειο Ελλάδα και είναι  ένα ποσό που αγγίζει και ξεπερνάει πολλές φορές το ποσόν των 160.000 ευρώ ετησίως.

Κάνοντας αναφορά στο σιντριβάνι της πλατείας κάτω από τον πλάτανο, ανέφερε ότι δεν μίλησε ο ίδιος ποτέ για ξήλωμα αλλά για παρέμβαση.

Μιλώντας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου και ποιο συγκεκριμένα για το δημοτικό κτίριο απέναντι από την κεντρική πλατεία,  ανέφερε ότι είναι αδύνατον να αλλάξουν οι όροι χρήσης του ακινήτου και αυτός είναι ο λόγος που νοικιάστηκαν σαν γραφεία.

Κατηγόρησε τον κ. Καμαρίδη ο οποίος μίλησε για απένταξη έργων, τονίζοντας ότι κανένα δεν έχει απενταχθεί και σχεδόν όλα τελείωσαν επί των ημερών του, αναφέροντας σχετικά. «Τι λέει ο κ. Καμαρίδης, απεντάχθηκε το Λημνίο; Η γέφυρα του Κοσύνθου; Οι μελέτες που έχουμε έτοιμες και ωριμασμένες για να χρηματοδοτηθούν μόλις προκηρυχτούν τα προγράμματα; Δεν ετοιμάζουμε την μελέτη για τον καλλίτερο φωτισμό της κεντρικής πλατείας; Δεν ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους της Ξάνθης; Δεν είμαστε στην φάση αγοράς των παιγνιδιών για τις παιδικές χαρές; Το 14ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι έτοιμο; Το πανεπιστήμιο δεν είναι έτοιμο και θα παραληφθεί όπου νάνε; Τελικά μπορεί ο κ. Καμαρίδης να μας πει ποιο έργο απεντάχθηκε; Και υπ όψιν ότι είναι έργα που δεν προγραμματίσαμε εμείς αλλά τα παραλάβαμε όπως τα παραλάβαμε, τρέχοντας να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα. Άρα άδικα μας κατηγορεί ο κ. Καμαρίδης».

Μιλώντας για τα προβλήματα στην καθαριότητα που είχε αναφερθεί ο κ. Καστρινάκης, είπε ότι είναι άδικος ο συμπολίτης μας και η Ξάνθη δεν είναι από τις ποιο βρώμικες πόλεις. Είναι μία πόλη που με πολύ αγώνα της αρμόδιας αντιδημαρχίας και του προσωπικού, κρατείται σε ένα πολύ καλό επίπεδο καθαριότητας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις και του κ. Καστρινάκη σχετικά με τον χώρο κάτω από τον πλάτανο, επανέλαβε ότι δεν είπε πώς θα δοθεί η σκιά προς εκμετάλλευση των επαγγελματιών και η παρέμβαση του δεν έχει να κάνει με την πίεση των επαγγελματιών αλλά με το να γίνει ποιο λειτουργική η κεντρική πλατεία μετά την ενοποίηση της. «Είναι ένα έτοιμο έργο και λειτουργεί εδώ και χρόνια. Ως δημοτική αρχή εντοπίσαμε κάποια λειτουργικά λάθη και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις μας. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να θεραπεύονται οι όποιες αστοχίες στα έργα και αυτό κάνουμε».

Τέλος ο δήμαρχος της Ξάνθης, μιλώντας για την παρουσία του Ιπποκράτη Καμαρίδη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, παρόλο που του ασκεί σκληρή κριτική σε πολλά θέματα, την χαρακτήρισε θετική και εποικοδομητική. Χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις του καίριες και επισταμένες σε σχέση με των  άλλων παρατάξεων που κινούνται απλά από εμπάθεια και οι παρεμβάσεις τους γίνονται χωρίς κανένα πολιτικό υπόβαθρο και προπάντων, όχι προς το συμφέρων των δημοτών.