ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ». ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ.

 

Με την παρέμβαση του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος στην εκπομπή «Παρεμβολές» με τον Α. Παυλικιάνο, απάντησε, όχι μόνο στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου αλλά και των ακροατών.

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Η είδηση της ημέρας ήταν ότι το σιντριβάνι που «αγκαλιάζει» τον πλάτανο στην νοτιοανατολική γωνία της κεντρικής πλατείας απέναντι από την Λέσχη Αξιωματικών που τόσα επικριτικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί, θα φύγει και θα απελευθερωθεί ζωτικός χώρος για τους Ξανθιώτες.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση του Δήμαρχου Ξάνθης, ο οποίος όπως ανέφερε σε ερώτηση ακροατή, το σιντριβάνι κάτω από τον πλάτανο θα φύγει.

Μιλώντας για τον φωτισμό στην Πραξιτέλους, θέμα που αναδείξαμε μέσα από τις «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» και την xanthitimes.gr μεταφέροντας τα παράπονα της γειτονιάς,  ανέφερε ότι ήδη είναι στο στάδιο της μελέτης για την αλλαγή όλων των φωτιστικών στα σκοτεινά σημεία όπου και πέρυσι τέτοιον καιρό, είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα.

Επίσης ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί ασφαλτόστρωση στους δρόμους της Ξάνθης μόλις τελειώσει το πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης που τρέχει, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, όπου και θα μπει πολύ σύντομα στην φάση της δημοπράτησης.

Σε εξέλιξη είναι η ασφαλτόστρωση της  οδού Π. Τσαλδάρη και Υψηλάντους.

Επίσης, είναι στην φάση της δημοπράτησης η σήμανση των οδών, όπου όπως ο ίδιος επεσήμανε, μετά την ιλιγγιώδη οικοδομική ανάπτυξη της Ξάνθης, η σήμανση των οδών παραμελήθηκε επί μακρών από τις προηγούμενες διοικήσεις με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να είναι αδύνατο για έναν ξένο να κινηθεί μέσα στην πόλη.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στην πανέμορφη ομολογουμένως γέφυρα του Σαμακώβ όπου χρειάζονται μικροεπεμβάσεις για να ολοκληρωθεί και παραληφθεί το έργο.

Απαντώντας στο ερώτημα ακροατή για τις παιδικές χαρές ανέφερε ότι γίνεται η δημοπράτηση για την προμήθεια και τοποθέτηση των παιγνιδιών για τις 6 παιδικές χαρές.

Επί μακρόν απασχόλησε η συζήτηση on air για τα αδέσποτα, όπου  ο δήμαρχος είπε ότι το κυνοκομείο είναι στην φάση δημοπράτησης και ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση, με όλους τους δημάρχους του Νομού  Ξάνθης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων, αρκεί, όπως τόνισε να κάνουν την δουλειά τους όπως ο δήμος Ξάνθης κάνει, υπενθυμίζοντας ότι σε ετήσια βάση ξοδεύονται χρήματα που φτάνουν τις 150.000 ευρώ για την στείρωση και εμβολιασμούς των αδέσποτων. Σημείωσε ότι ναι μεν είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου η διαχείριση των αδέσποτων, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι δήμοι, να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια τονίζοντας πώς τα αποτελέσματα του δήμου Ξάνθης στο θέμα, δεν είναι άμεσα ορατά.

Απαντώντας στο ερώτημα του ακροατή σχετικά με την μη ύπαρξη φωτισμού στο πάρκο Ευμοίρου απέναντι από την Κομοτέξ, ανέφερε ότι ήδη τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται στην περιοχή για να καταγράψουν όλα τα προβλήματα.

Επίσης ανέφερε μετά από ερώτηση ακροάτριας σχετικά με το κολυμβητήριο ότι πέρασε η έγκριση αδειοδότησης από την Γ. Γ. Αθλητισμού και βρίσκεται στην πολεοδομία για έκδοση αδείας και την δημοπράτηση έργων ύψους 350.000 ευρώ, τονίζοντας ότι πρωτίστως ο δήμος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την υγιεινή των λουομένων και αυτός είναι βασικά ο λόγος των καθυστερήσεων έχοντας σαν αρχή, να γίνει μία φορά η παρέμβαση και να μην ξαναχρειαστεί άλλη.

Untitled XASAPIS 5