ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Την αντίδραση της Δημοκρατικής συμπαράταξης προκάλεσαν οι δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα.

 

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Η κυβέρνηση, μέσω της αρμόδιας Υπουργού διατυμπανίζει την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και επαίρεται για την πιλοτική εφαρμογή του σε 30 μόνο Δήμους, τη στιγμή που θα έπρεπε να εφαρμόζεται καθολικά σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος το 2014, προβλεπόταν η επέκτασή του σε όλη τη χώρα εντός του 2015.

Πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα που αρχικά δαιμονοποίησαν και κατάργησαν. Αναγκάζονται τώρα να το εφαρμόσουν και να το υπερασπιστούν, καθώς εντάσσεται στο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου.

Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν άλλη μια μετονομασία: του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα να χαθεί ενάμισης χρόνος!

Οι κωλοτούμπες και τα βαφτίσια τους δεν μας εκπλήσσουν πια, ενώ οι εξαγγελίες τους για κοινωνική προστασία δεν πείθουν κανέναν.

Untitled XASAPIS 5