Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ»

 

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Τις απόψεις του για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, όπως η πρόθεση της Κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι ανατροπές σε ασφαλιστικό, μισθούς-συντάξεις, αλλά και η άνευ προηγουμένου φοροληστρική επιδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στη εκπομπή του δημοσιογράφου Τραϊανού Χατζηδημητρίου «Της πόλης τα καμώματα».

Ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «άθλιο και αντιδημοκρατικό» το σχέδιο της Κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον ισχύοντα εκλογικό νόμο με την απλή αναλογική, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου πετά τη μπάλα στην… εξέδρα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, ασκώντας τη “γοητεία του λαϊκισμού”

«Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει με άλλες πολιτικές το εκλογικό της πελατολόγιο, προσπαθεί να ικανοποιήσει κυρίως το αριστερόστροφο κοινό της με τη θέση της απλής αναλογικής» είπε, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη διότι το εκλογικό σχέδιο που προωθεί εκ του πονηρού η Κυβέρνηση δεν πληροί τις βασικές αρχές της αναλογικότητας και της κυβερνησιμότητας.

Όπως εξήγησε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα είναι ισχυρή και θα μπορεί να πάρει γρήγορα αποφάσεις», φέρνοντας ως παράδειγμα τις διαδοχικές εθνικές εκλογές του 1989-1990 οι οποίες διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής και τον περίφημο νόμο Κουτσόγιωργα.

Untitled XASAPIS 5

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, «βάζουν εμπόδια στον σχηματισμό μιας ισχυρής Κυβέρνησης από τον νικητή των επόμενων εκλογών, που θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε, θεωρούμε ότι είναι μια άθλια και αντιδημοκρατική πρακτική».

Για τους επόμενους μήνες προέβλεψε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα δεχθεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. «Δεν πάει άλλο, ο ιδιωτικός τομέας έχει γονατίσει. Το εργασιακό κόστος δεν είναι το πρόβλημα της παραγωγής, το πρόβλημα είναι η υψηλή φορολογία» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Τέλος, κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ., στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι πόρτες του γραφείου του Προέδρου του κόμματος είναι πάντα ανοικτές για τα κομματικά στελέχη.

 

Ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καράογλου στον FM100 και στην εκπομπή «Της πόλης τα καμώματα», μπορείτε να την ακούσετε εδώ:

http://karaoglou.gr/interviews/item/5078-karaogloufm100tispolistakamomata.html