Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε χθες, 6 Ιουλίου 2016, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα περί ύπαρξης εμπλοκής στη διέλευση των οχημάτων, το Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας Ροδόπης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο. Είχε ανταλλαγή απόψεων με τον Ανθυπαστυνόμο Μισαηλίδη Ιωάννη, καθώς επίσης και με τον αντίστοιχο Βούλγαρο Αξιωματικό του Μεθοριακού Σταθμού, κ. Milko Μerdzhanov.

Διαπιστώθηκε ότι η διέλευση των οχημάτων γίνεται λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών, της γιορτής των Μουσουλμάνων, με μια καθυστέρηση της τάξης περί τη μία ώρα, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως είχαν δεσμευτεί οι Βούλγαροι στον Περιφερειάρχη, έχει επιταχυνθεί σημαντικά η κίνηση και διέλευση.

Επιβάλλεται όμως για το δίμηνο διακοπών που είναι μπροστά μας, να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις εκατέρωθεν, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Σε σχετικές πρόσθετες κινήσεις θα προβεί ο Περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε:   «Είναι περίοδος αιχμής. Χάνονται πολλά για τη χώρα. Επιτέλους να λυθούν τα προβλήματα».