Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, λύθηκε  το πρόβλημα που είχε προκύψει σχετικά με τη διευθέτηση της πλευστότητας του ποταμού Νέστου, που αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξη της κατασκευής του φράγματος του Τεμένους.

Από την απάντηση της Διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκύπτει ότι το τμήμα του ποταμού Νέστου στο οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το Φράγμα του Τεμένους δεν είναι πλεύσιμο.

Untitled-XASAPIS-5-1

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη μέσα από την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του ΥΗΕ Τεμένους, ενός έργου που αποτελούσε πάγιο αίτημα φορέων της Δράμας, με μεγάλο ενεργειακό όφελος από  την  παραγωγή  υδροηλεκτρικής ενέργειας . Πέρα όμως από το ενεργειακό όφελος δίνεται η δυνατότητα άρδευσης των αγροκτημάτων της περιοχής . Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία καθώς επίσης και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.