Υλικά
5 – 6 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κύβους
1 γλυκιά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
100 γρ. μανούρι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας (από αυτές που θα γεμίσετε)
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό
1/2 και 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Kόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, αδειάζετε λίγη από τη σάρκα τους (κρατάτε μισό φλ. τσαγιού) και τις βάζετε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν. Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε (ελαφρά για να μην χάσουν το σχήμα τους) στο μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις αραδιάζετε στη συνέχεια σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνετε και τις γεμίζετε με τα τυριά. Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μαραίνετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια την πιπεριά και τη σάρκα μελιτζάνας. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει καλά. Την μοιράζετε πάνω από τις μελιτζάνες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 – 40 λεπτά.

Untitled XASAPIS 5