ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Untitled XASAPIS 5 

Ενημερώνουμε τους συνάδελφους ότι ο Σύλλογος Οικότροφων πέτυχε την παράταση των φοιτητικών παροχών (σίτιση, ζεστό νερό) μέχρι 8/7, όπως και τη δωρεάν μετακίνηση μας με την επίδειξη φοιτητικού πάσο με τα λεωφορεία των Κιμμερίων μέχρι 31/7.

Αυτό ήρθε σαν αποτέλεσμα της δράσης του Συλλόγου όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου διεκδικήσαμε με επαναλαμβανόμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας την παράταση των φοιτητικών παροχών (σίτιση, μεταφορές, ζεστό νερό, φύλαξη), παράλληλα με την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της λέσχης. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ως κλιμάκωση των προηγούμενων δράσεων, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο  όπου κατατέθηκαν τα παραπάνω αιτήματα και ο πρύτανης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση τους.

Αποδείχτηκε ότι όταν παλεύουμε όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις! Ότι ο μόνος δρόμος είναι το ζωντάνεμα και η ενίσχυση του Συλλόγου και όχι η ανάθεση των προβλημάτων μας σε τρίτους, παλεύοντας κόντρα στην πραγματική αιτία των προβλημάτων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια από τη νέα χρονιά, συμμετέχοντας στις Γενικές Συνελεύσεις και τις δράσεις του Συλλόγου, αφού παραμένουν άλυτα πολλά ακόμα ζητήματα που δυσκολεύουν τις ζωές μας και των γονιών μας.