Βασικά σημεία της ομιλίας του Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Οδ. Κωνσταντινόπουλου κατά τη συζήτηση του ν/σ «Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

 Untitled XASAPIS 5

  • «Θοδωρή, τα έμαθες τα νέα;» Σήμερα υπογράφεις την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, το «ξεπούλημα του λιμανιού», όπως έλεγες.
  • Από το «Λιμάνι της Αγωνίας», περάσαμε στην αγωνία και λαχτάρα για την εξουσία. Νομίζω ότι είναι ο ίδιος Υπουργός, ο οποίος βρισκόταν πρώτος μπροστά στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων εναντίον στο «ξεπούλημα» του Ο.Λ.Π. Άλλωστε στις 30/04/2014, στο twitter – που μάλλον κάποιος έχει «παρέμβει» όπως και στου Πρωθυπουργού – αναρτήθηκε φωτογραφία «ο Θοδωρής Δρίτσας και οι συναγωνιστές της πόλης, σε πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π.». Σήμερα, όμως, ο Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας πρέπει να ανεβάσει μια νέα φωτογραφία που να γράφει «με την υπογραφή μου ξεπουλώ τον Ο.Λ.Π.».
  • Τα θέματα της ιδιωτικοποίησης και του τρόπου ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου γίνεται με αυτόν τον τρόπο η πώληση. Τον τρόπο τον ορίσατε με τον τρίτο μνημόνιο. Στα προηγούμενα Μνημόνια δεν είχε υποδειχθεί. Τελικά υιοθετήσατε την πρόταση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μα πόσο πολύ μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία; Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχαμε καταθέσει πρόταση, «ναι» στην αξιοποίηση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με παραχώρηση λειτουργιών, τομέων και δραστηριοτήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το λιμάνι της Λεμεσού.
  • Οι μετατάξεις των υπαλλήλων είναι απροκάλυπτο ρουσφέτι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην COSCO: Είναι ντροπή την μέρα που απολύονται 13.000 άνθρωποι στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, η Κυβέρνηση της χώρας να δίνει τη δυνατότητα στη COSCO να μεταφερθούν εργαζόμενοι στο δημόσιο. Εμείς λέμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους, ενώ εσείς κάνετε ρουσφέτι στην COSCO, ώστε να «απαλλαγεί» από ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Και εδώ μοιάζετε πάρα πολύ με τη ΝΔ, υιοθετώντας το μοντέλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σας καλούμε να πάρετε πίσω το θέμα των μετατάξεων και ζητάμε από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ψηφίσουν τη διάταξη που αφορά τις μετατάξεις.
  • Οι εργασιακές σχέσεις αναφέρονται μόνο στην αιτιολογική έκθεση. Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα στο νομοσχέδιο. Ακόμη μια κοροϊδία, αυταπάτη, ψέμα, κοινή πολιτική απάτη. Κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σας καλώ να διαβάσετε τα άρθρα του νομοσχεδίου, για να διαπιστώσετε οι ίδιοι αν περιλαμβάνονται θέματα εργασιακών σχέσεων.
  • Η Κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία του κατεπείγοντος γιατί δεν μπορεί να αντέξει την ντροπή γι’ αυτά που λέει και γι’ αυτά που κάνει. Και σας ρωτάω κύριε Υπουργέ γιατί δεν φέρνετε και το Ελληνικό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να τελειώσουμε; Πρέπει να πηγαίνετε δηλαδή μόνο στους Κινέζους έχοντας στη βαλίτσα του την τελική πώληση του Λιμανιού; Φέρτε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και το Ελληνικό, το οποίο θα δώσει και 70.000 θέσεις εργασίας.
  • Κύριε Υπουργέ πουλάτε και ξεπουλάτε με κλάμα και με πόνο, όπως ο «Χρήστος Καΐλας».
  • Κουράγιο, κύριε Υπουργέ. Ελπίζουμε πως η διατήρηση της καρέκλας του Υπουργείου, θα σας απαλύνει τον πόνο για το «ξεπούλημα» όπως λέγατε του Λιμανιού.