Σοβαρά θέματα προκύπτουν, σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτού της Χ.Α. κ. Λαγού σχετικά με την δράση του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν, σχετικά με την συμμετοχή του σε Τουρκικές πολιτικοοικονομικές πρωτοβουλίες και αν αυτές συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτού. Είναι άγνωστο τι θα απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την ερώτηση του κόμματος της Χ.Α. που αγγίζουν τα Εθνικά θέματα. Επίσης ο παραπάνω βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς γιατι απαξιώνουν την Θράκη και ειδικότερα τον Δήμο Τοπείρου και Αβδήρων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ                          

Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΣ :

1) Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2) Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

3) Υπουργείο Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ : Αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στα Βαλκάνια

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση Τούρκων επιχειρηματιών από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία στην Βουλγαρική πόλη Βέλινγκραντ με οργανωτή τον ΤΙΚΑ που είναι ο Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού και ουσιαστικά ο πολιτικοδιπωματικός βραχίονας της Τουρκίας καλλιεργώντας και προωθώντας με τεράστια χρηματικά ποσά την θεμελίωση και προώθηση του παντουρανισμού. Στην συνάντηση αυτή μαζί με τους Δυτικοθρακιώτες επιχειρηματίες μετείχαν ο Ονούρ Μουσταφά-πρόεδρος του Ιντιτούτου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD), ο εμπορικός ακόλουθος της ΤΙΚΑ στο Πλόβντιβ, περίπου 60 επιχειρηματίες από την Βουλγαρία και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών από Κωνσταντινούπολη. Στις ομιλίες που έκαναν κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης  ο βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και της Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο εμπορικός ακόλουθος της ΤΙΚΑ στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης) και ο πρόεδρος της βoυλγαρικής επιτροπής,  αναφέρθηκε πως οι συνεργασίες θα αποφέρουν κέρδη σε κάθε πλευρά και θα συμβάλλουν στην οικονομία της περιοχής. Ο εν λόγω προπαγανδιστικός μηχανισμός στην Ελλάδα έχει κύριο εκπρόσωπο τον βουλευτή  Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και μόνιμο απολογητή και υπερασπιστή των Τουρκικών συμφερόντων της Τουρκίας Χουσείν Ζεϊμπέκ.  Επί πλέον αξίζει να υπογραμμισθεί πως ο εν λόγω οργανισμός προπαγάνδας βρίσκεται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, διαθέτει 50 γραφεία συνδέσμων σε 48 χώρες και δραστηριοποιείται σε 140 συνολικά χώρες ενώ λέγεται πως η τουρκική κυβέρνηση ήδη ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με Έλληνες αξιωματούχους για δημιουργία παραρτήματος στην Αθήνα!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

1)     Αληθεύει πως ο εν λόγω προπαγανδιστικός οργανισμός του  Τουρκικού ιμπεριαλισμού έχει αιτηθεί δημιουργίας και στην Ελλάδα όπου προφανώς θα αναπτύξει δραστηριότητα υπέρ του αναθεωρητισμού των συνόρων στα Βαλκάνια όπως άλλωστε έχει σκοπό ;

2)    Η δραστηριότητα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ με συμμετοχή του στην  συνδιοργάνωση συνεδρίου που στόχο έχει μεταξύ άλλων την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια πόσο συνάδει με το Εθνικό καθήκον του Έλληνα βουλευτή όταν ο οργανωτής του συνεδρίου υπερασπίζεται πρακτικές που οδηγούν στον ακρωτηριασμό του Ελληνικού κράτους ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ                          

Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

      Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

ΘΕΜΑ : Αποβιομηχάνιση της Ξάνθης, περιφρόνηση του Έβρου,  εγκατάλειψη και πτωχοποίηση της Θράκης

 

Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα παραμένουν εκτός των παραμεθορίων περιοχών ολόκληρος ο Δήμος Τοπείρου, που είναι  βιομηχανικός Δήμος της περιοχής της εγκαταλελειμμένης Ξάνθης αλλά και ο Δήμος  Αβδήρων δηλαδή περιοχές που συνιστούν την καρδιά της Θρακικής και Ξανθιώτικης βιομηχανίας που στον νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν συμπεριλάβει τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, αλλά εξαίρεσαν τη Δημοτική ενότητα Τοπείρου και τον πρώην Δήμο Αβδήρων.

Η προκλητική στάση αδιαφορίας για την περιοχή της ακριτικής μας Θράκης αναδεικνύεται και από το γεγονός πως στις παραμεθόριες περιοχές συμπεριλαμβάνονται αυτές που βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ από τα σύνορα, συμπεριλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου τους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης εξαιρώντας τη δημοτική ενότητα Τοπείρου.

Η ανυπαρξία ενδιαφέροντος για την εγκαταλελειμμένη Θράκη και τον Έβρο συνιστά μια διακομματική πρόκληση από το κόμμα των κομμάτων  που συγκροτεί με διαφορετική μεταμφίεση κάθε φορά, το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που εγκλωβίζει με ψεύτικα και μεγάλα λόγια τους πολίτες της Θράκης μας. Δηλαδή η μόνιμα κυβερνητική βεντάλια που συνιστά το κυβερνητικότόξο που συνθέτουν και συναποτελούν με διαφορετικό προσωπείο και όνομα κάθε φορά τα κόμματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συνυπεύθυνα και τα τρία κόμματα που λεηλατούν την ψήφο του Ελληνικού λαού και που είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο, το λουκέτο στο εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και στην Ξάνθη, την απαξίωση του λιμένος Αλεξανδρούπολης, για την επί 15 χρόνια αργόσυρτη μη κατασκευή της Εγνατίας οδού  την άρνηση της υδροκέφαλης και Αθηνοκεντρικής για την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων στον Έβρο, για την απαξίωση του ΟΣΕ την αποβιομηχάνιση της Ξάνθης την εγκατάλειψη της Θράκης και για  όλα εκείνα τα εγκληματικά μέτρα που κατέστησαν την Θράκη και τον Έβρο περιοχές «αποπαίδια» του σύγχρονου μίζερου και ανίκανου Ελληνικού κράτους.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

  • Για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τον αναπτυξιακό νόμο οι περιοχές των Δήμων Τοπείρου και Αβδήρων πως και πότε θα αποκατασταθεί αυτό το έγκλημα που έγινε σε βάρος της Θράκης και του λαού της.
  • Ποιοι εξυπηρετούνται από την απομόνωση και την πτωχοποποίηση του νομού Ξάνθης, την εγκατάλειψη του Έβρου και την περιθωριοποίηση της Θράκης και με ποια συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει το Εθνικό αυτό έγκλημα.

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς