«ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

 

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δημιουργικής Έκφρασης που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

 

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τις 4 Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου και θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών (δύο φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες  για τέσσερις εβδομάδες).

 

Είστε έτοιμοι για έναν αξέχαστο Ιούλιο στην Ξάνθη; Αυτόν τον Ιούλιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να γυμναστούμε, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Για τέσσερις εβδομάδες από την 4η Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου, γινόμαστε μια χαρούμενη ομάδα φίλων και συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 12.30.

 

 

Τα παιδιά,

  • Θα γυμναστούν και θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του «Π»
  • Θα ασχοληθούν με την τέχνη του decoupage που συνδυάζει το κολλάζ  με την ζωγραφική για να δημιουργήσουν εντυπωσιακές και εμπνευσμένες κατασκευές.
  • Θα μυηθούν στην μαγεία των παραδοσιακών μας χορών.
  • Θα γνωρίσουν τον κόσμο της κινούμενης εικόνας και των παραδοσιακών τεχνικών animation. Μέσα από δράσεις βιωματικού χαρακτήρα θα δημιουργήσουν το δικό τους σενάριο και θα δώσουν ζωή στους ήρωες της ιστορίας.
  • Θα περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μαθαίνοντας για την ιστορία του κοσμήματος και τη διαδικασία κατασκευής του. Από τη σύλληψη της ιδέας , θα περάσουν στο σχέδιο και έπειτα στην τελική δημιουργία.
  • Θα δημιουργήσουν πίνακες που θα αποτελούνται από  φυσικά υλικά, όπως το χώμα, οι πέτρες, τα φύλλα, τα κλαδιά. Η Land art  είναι ένα  καλλιτεχνικό κίνημα όπου συνδέονται τα τοπία με την τέχνη.
  • Θα πάρουν μέρος σε μια ιδιότυπη ανασκαφή, θα μάθουν τα μυστικά της αρχαιολογίας, θα συντηρήσουν και θα ερμηνεύσουν τα ευρήματά τους.

 

 

  • Τέλος, θα γνωρίσουν από κοντά τον Καραγκιόζη μας. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικά στοιχεία για την ιστορία του θεάτρου σκιών, να μπουν πίσω από τον μπερντέ και να πειραματιστούν με τις φιγούρες και τις τεχνικές του Καραγκιόζη.

 

 

Υπεύθυνοι προγράμματος:

Νατάσα Μιχαηλίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός,

Πασχάλης Μαστράφης, καθηγητής φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ),

Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Νικολέτα Ρεκαρή, εκπαιδευτικός

Πετρούλα Δαλακούρα, εκπαιδευτικός

Βασιλεία Βλαχοπούλου, τελειόφοιτη σπουδάστρια της σχολής Αργυροχρυσοχοΐας MOKUME

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
Προσφορά «ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ»: Φέρε, ένα, δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή που ισχύει για τα αδέρφια.

 

Πληροφορίες, εγγραφές, καθημερινά 09:00-14.30 και 17.00-21:00 στα τηλ. 25410-26635 και 25410-29282  και στη γραμματεία του Ιδρύματος, καπναποθήκη «Π» , Καπνεργατών 9.

 

Με  τους καταρτισμένους εκπαιδευτικούς,  με άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και με την εγγύηση ποιότητας του
Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι…..

Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας και Ελάτε στην παρέα μας!!!!

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086

Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647 Τ.κ. 67 100, Ξάνθη,

Web: www.fthrace.gr    blogfthrace.blogspot.com

email: info@fthrace.grfthrace@otenet.gr