Από τον Τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ακύρωση της παραχώρησης της Ζεύξης της Λευκάδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με προσχηματικές αιτιολογήσεις και με μηδενική τεκμηρίωση το Υπουργείο Υποδομών και ο κ. Σπίρτζης ανακαλεί δική του απόφαση  και ακυρώνει  τον Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Παραχώρησης «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου: Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας».

Την ίδια στιγμή με αυτή του την επιλογή καταφέρνει ένα σοβαρό πλήγμα στον ίδιο τον θεσμό των παραχωρήσεων όταν με απίστευτη ευκολία και αστείες αιτιολογήσεις  ακυρώνει την υλοποίηση της προκήρυξης του έργου.

Η σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο κ. Σπίρτζης είναι προφανής. Επιχειρηματικότητα ή κρατισμός;

Αντί λοιπόν να προβεί σε ένα εξαντλητικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς για να προβάλλει τις αναπτυξιακές προοπτικές του έργου για το νησί της Λευκάδας και της περιοχής, ανακαλεί την απόφασή του, προφανώς επ’ αόριστον και υπόσχεται αορίστως επανασχεδιασμό των έργων της περιοχής σε μια νέα στρατηγική.

Και μάλιστα για να έχει και ένταση η νέα θεατρική του παράσταση που και αυτή τη φορά ανεβάζει ο κ. Σπίρτζης, εμπλέκει στην αιτιολόγηση της απόφασης του, πέραν από την άρνηση των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του έργου και τους πρόσφατους σεισμούς της Λευκάδας για την αποκατάσταση των ζημιών των οποίων το αποτέλεσμα της δικής του συνεισφοράς  είναι μηδέν εις το πηλίκον.