Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδάμαστη Φύση»

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης στην οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (Φ.Δ.Ο.Ρ.) «Αδάμαστη Φύση» που αφορά το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης που περιλαμβάνει το κεντρικό και δυτικό τμήμα του ορεινού συγκροτήματος της Ελληνικής Ροδόπης.

Θα προηγηθεί χαιρετισμός και συνοπτική παρουσίαση του ΕΠΟΡ από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Σταύρο Κεχαγιόγλου, και θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.

Η οροσειρά της Ροδόπης, φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, συνθέτει ένα πολύτιμο μωσαϊκό οικοσυστημάτων της Βαλκανικής χερσονήσου και αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες οικολογικά περιοχές της Ευρώπης, εξαιτίας της μεγάλης βιοποικιλότητας που παρουσιάζει. Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης φιλοξενεί τα εκτενέστερα και παραγωγικότερα δάση της Ελλάδας και ορισμένα από τα λιγότερο αλλοιωμένα φυσικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, ενώ παρέχει καταφύγιο σε μεγάλο αριθμό ζώων τα οποία χρήζουν ειδικής διαχείρισης λόγω της ιδιαιτερότητας τους, όπως η καφέ αρκούδα, το αγριόγιδο, ο αγριόκουρκος, η αγριόκοτα κ.α.

Untitled XASAPIS 5

Παραγωγή: Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

Σκηνοθεσία: Βεζυργιάννης Νίκος

Σενάριο: Βιδάκης Κώστας / Καλφόπουλος Βαγγέλης

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου-εκδόσεις «ΣΠΑΝΙΔΗ» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης Π, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο.