Εκθέσεις των εργαστηρίων της ΦΕΞ

 

Από την Τρίτη 21 έως & Σάββατο 25  Ιουνίου 2016  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

Εγκαίνια Τρίτη 21 Ιουνίου  & ώρα 19.00

 

Στην έκθεση παρουσιάζεται η δράση των εργαστηρίων: Ζωγραφικής & σχεδίου – ενηλίκων / Ζωγραφικής – παιδικό / Κόμικς  / Ντεκουπάζ   / Πλεκτικής   / Ραπτικής

 

Στόχος των εργαστηρίων και του πολιτιστικού προγράμματος, είναι να διαδραματίζει η Φ.Ε.Ξ. έναν ενισχυτικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

 

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ : Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΦΕΞ, είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή στη γνώση. Είναι ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας, ψυχαγωγίας.

Untitled XASAPIS 5

Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών δράσεων : Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ή φιλοξενούνται από τη ΦΕΞ ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια με θέματα σχετικά με την παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία. Λειτουργούν ακόμη εργαστήρια που δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσει κανείς τα παραπάνω θέματα, σ’ ένα φιλικό περιβάλλον.

 

Τα εργαστήρια της ΦΕΞ είναι τα εργαλεία των ομάδων που την απαρτίζουν. Σκοπός τους είναι να φέρνουν τα μέλη της κάθε ομάδας σε επαφή, σε τακτά χρονικά διαστήματα και να μπορούν να παρουσιάζουν και να μεταδίδουν το ενδιαφέρον τους και σε άλλους.  Στόχος των εργαστηρίων και του πολιτιστικού προγράμματος, είναι να διαδραματίζει η Φ.Ε.Ξ. έναν ενισχυτικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας. Στα εργαστήρια συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 950 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους. Παράλληλα οι πολιτιστικές δράσεις συμπληρώνουν την εκπαιδευτική γνώση, αφού φέρνουν σε επαφή τα μέλη μας με διακεκριμένους ανθρώπους κάθε χώρου.

 

Λειτουργούν τα εργαστήρια: 

Χορευτικό Εργαστήρι

Εργαστήρι Latin Salsa 

Εργαστήρι Lindy Hop [Swing]

Εργαστήρι capoeira

Εργαστήρι Tango

Εργαστήρι Κρουστών

Θεατρικό Εργαστήρι

Εργαστήρι Παιδικού Μουσικού Θεάτρου  & Χοροθεάτρου

Εργαστήρι Χειροτεχνίας και Καλλιτεχνικών Κατασκευών

Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι  «κουκλόκοσμος»

Ομάδα Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Εργαστήρι Tai Chi Chuan

Εργαστήρι Αγιογραφίας

Εργαστήρι Πλεκτικής για ενήλικες

Εργαστήρι κοπτικής-ραπτικής

Εργαστήριο Φωτογραφίας

Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά

Εργαστήρι Ελευθέρου σχεδίου & Ζωγραφικής για ενήλικες

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Εργαστήρι μαγειρικής τέχνης

Εργαστήρι κόμικς

Εργαστήριο Κινηματογράφου – Video