Επίσκεψη Γεννηματά στην Ξάνθη. Βρήκε χρόνο να πάει στην Σμύνθη αλλά δεν βρήκε χρόνο να πάει να δει τις ζημιές στην Γεννησέα.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Μπορεί η κ. Γεννηματά να είχε όλη την καλή διάθεση να στηρίξει τους αγρότες της Ξάνθης που έπαθαν μεγάλες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά πολλές φορές, σημασία έχει η συμπεριφορά και όχι η πρόθεση.

Διαφορετικά πώς μπορεί κανένας να δικαιολογήσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν βρήκε χρόνο να πάει στην Μύκη για να δείξει ότι είναι στο πλευρό της και ότι στην Ξάνθη δεν υπάρχει ρατσισμός και η ισονομία και ισοπολιτεία είναι γεγονός και δεν βρήκε τον χρόνο να πάει να δει  από κοντά της ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες στην περιοχή της Γενησέας.

Όχι μόνο δεν πήγε να τους, δει αλλά δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για να αποζημιωθούνε οι αγρότες γρήγορα.

Μάλλον «βόλεψε» η ζημιά στην Γεννησέα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Γενηματα γιατί αυτό της έδωσε την ευκαιρία να πει ότι οι βουλευτές του κόμματός της έκαναν πρόταση στην βουλή να αποζημιώνονται ποιο γρήγορα οι αγρότες που παθαίνουν ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Προκαλεί αν μη τι άλλο λύπη το γεγονός ότι άνθρωποι που τα κόμματα τους έμειναν στην εξουσία για πάνω από είκοσι χρόνια και διοίκησαν τον τόπο, να περιμένουν από την «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τους αγρότες που καταθέτουν καθημερινά τον κόπο και τον ιδρώτα τους σε ένα κράτος που τα τελευταία 40 χρόνια τους είχε του πεταματού.

Είναι λυπηρό η κ. Γεννηματα και οι βουλευτές της, να περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει τους αγρότες που η βαριά φορολογία που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους τσακίζει, το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη, δεν υπάρχουν εκτιμητές, που κόβονται επιδοτήσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα, παράδειγμα στους αγελαδοτρόφους στον Πολύσιτο και πολλά άλλα δείγματα ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει εκμηδενίσει τους αγρότες όπου ακόμη δεν ήρθε η ώρα για την  προκαταβολή φόρου για τις δηλώσεις του 2016.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από την όλη διάθεση της κυρίας Γεννήματα να ακούσει τους παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. είναι τελικά δεν διαφέρει η λογική των ανθρώπων της εξουσίας.

Άλλωστε ακόμη ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδος πληρώνει την αγροτική πολιτική του αείμνηστου Α. Παπανδρέου που έκανε με δανεικά.

Αυτά όλοι πληρώνουν.

Αν δεν έχουν να προτείνουν κάτι ουσιαστικό καλλίτερα να μην μιλάνε.