Η ΕΑΑΣ Ξάνθης ανακοινώνει το τριήμερο πρόγραμμα της εκδρομής στα Ιωάννινα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΓΡΑΜΜΟ

26-28/08/2016

 Untitled XASAPIS 5

1η ΗΜΕΡΑ : 26 Αυγ.(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΞΑΝΘΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση στις 07:00,από τη ΛΑΦ.ΞΑΝΘΗΣ και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Αρχαία ΔΩΔΩΝΗ, όπου θα γνωρίσουμε το Μαντείο της και το ομώνυμο ΘΕΑΤΡΟ, ένα από τα ξακουστότερα της Αρχαίας Ελλάδας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφτούμε, διαδοχικά το ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και το Μουσείο ΒΡΕΛΛΗ (Κέρινα Ομοιώματα) και στο τέλος φθάνουμε στα Ιωάννινα και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε το νησάκι της κυρά Φροσύνης, παίρνοντας τα βαρκάκια από τον Μώλο. Επίσης μπορούμε να επισκεφθούμε το ιστορικό ΚΑΣΤΡΟ των Ιωαννίνων (κτίστηκε επί Αυτοκράτορος Ιουστινιανού το 528 μ.χ) μέσα στο οποίο βρίσκονται το Βυζαντινό καθώς και το Δημοτικό Μουσείο. Βράδυ ελεύθερο. Προαιρετικό Ομαδικό Δείπνο ( κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής).

 

2η ΗΜΕΡΑ:27 Αυγ. (ΣΑΒΒΑΤΟ): ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Αναχώρηση, μετά το πρωινό, για τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, χωριά με απίστευτη θέα και απίστευτη ομορφιά. Στο δρόμο μας θα  συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε το μνημείο της ΓΥΝΑΙΚΑΣ της ΠΙΝΔΟΥ. Συνεχίζουμε  για το πανέμορφο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ όπου εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας και το θαυμάσιο τοπίο. Επιστρέφοντας θα επισκεφτούμε το όμορφο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ένα από τα πιο τουριστικά χωριά των Ζαγοροχωρίων. Θα έχουμε εκεί τον χρόνο να περπατήσουμε (800 μ περίπου) προς την  Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής και να θαυμάσουμε το ιδιαίτερου κάλλους φαράγγι του Βίκου ( Vikos Gorge view) και γυρίζοντας να γευματίσουμε απολαμβάνοντας τα εδέσματα των Ζαγοροχωρίων. Επιστροφή στα Γιάννενα βράδυ ελεύθερο.

 

3η ΗΜΕΡΑ:28 Αυγ.(ΚΥΡΙΑΚΗ): ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ-ΞΑΝΘΗ

07:45 Αναχώρηση για ΚΟΝΙΤΣΑ-ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ, όπου θα παρακολουθήσουμε τον Λειτουργία –Δέηση &Τελετή στο Μνημείο Πεσόντων. Με το πέρας αναχωρούμε και σταματάμε για καφέ στη γειτονική ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με στάση στα ΓΡΕΒΕΝΑ ( γεύμα) και συνεχίζουμε για προσκύνημα στην Παναγία ΣΟΥΜΕΛΑ. Με ενδιάμεσες απαραίτητες στάσεις φτάνουμε τις βραδινές ώρες στην ΞΑΝΘΗ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ( κατ’ άτομο):

Σε τρίκλινο δωμάτιο 45 €, σε δίκλινο δωμάτιο 50 € και στο, Μονόκλινο δωμάτιο 75.€.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο PALADION στα Ιωάννινα
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή τουριστικά πούλμαν του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & πρόσθετη ταξιδιωτική ασφάλεια

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισιτήρια για είσοδο και ξεναγήσεις σε Μουσεία και λοιπούς προορισμούς
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ- ΩΡΑΡΙΟ-ΤΙΜΗ- Ιστοσελίδες :

1.ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ : http://www.spilaio-perama.gr/

Ωράριο :09 00-1700, Ομαδική είσοδος: 5,5€

2.ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ (κέρινα ομοιώματα): http://www.spilaio-perama.gr/

Ωράριο :10 00-1600, Ομαδική είσοδος: 3 €