Ο Δ. Καζάκης στην Ξάνθη. «Για να χαραχτεί Εθνική Οικονομική Πολιτική, πρέπει να έχεις Εθνικό νόμισμα»

 

Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο Δ. Καζάκης, Γ. Γ. ΕΠΑΜ την Παρασκευή το βράδυ και ειδικότερα στο ΙΘΤΠ, όπου ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, με θέμα από την κρίση στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Ο Γ. Σιαμίδης ήταν ο συντονιστής της όλης εκδήλωσης όπου ομολογουμένως ο κόσμος της Ξάνθης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΠΑΜ, δείγμα ότι θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό από αυτά που ακούει όλα τα χρόνια των μνημονίων.

Ο Γ. Σιαμίδης τόνισε την ανάγκη πλέον, οι σκεπτόμενοι πολίτες να οργανωθούν και να διεκδικήσουν όλα αυτά που στέρησαν από τον Ελληνικό λαό,  οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έβαλαν πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας, τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα.

Ο Μ. Κυπριώτης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, αφού ευχαρίστησε την τοπική οργάνωση της Ξάνθης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που ανάμεσα στους παρόντες ήταν νέα παιδιά.

Εξέφρασε την αγωνία του σημειώνοντας ότι σε αυτό το χάλι μας έφεραν οι κομματικές ταμπέλες όπως αριστερός, δεξιός κεντρώος και ούτω καθ εξής, τονίζοντας ότι σαν χώρα είμαστε στο χειρότερο σημείο της ιστορίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την αποστασιοποίηση του κόσμου από τα τεκταινόμενα λέγοντας ότι «όλοι είναι ίδιοι».

Αργότερα στο βήμα ανέβηκε ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Μ. Καζάκης ο οποίος είπε ότι είμαστε ένα αποτυχημένο κράτος αφού παραδώσαμε την Εθνική μας κυριαρχία και οδεύουμε χωρίς τιμόνι και προοπτική ανάμεσα στα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά παιγνίδια της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι η Χώρα μας έχει πλούσια τα ελέη όπως ανεκμετάλλευτες πηγές πλούτου ή εκμεταλλεύσιμες για κάποιους άλλους.

Τονίζοντας ότι πρωτίστως είναι πατριώτες, πρέπει να  ανακτηθεί η Εθνική Κυριαρχία, συμπληρώνοντας  πώς αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έξω από κομματικούς προσδιορισμούς. «Ο κόσμος μέχρι τώρα, περίμενε από όλους τους προηγούμενους, να κερδίσει το κάτι τις του, αυτό πρέπει να σταματήσει και να μάθουμε να ακούμε και να αποκωδικοποιούμε τα ψεύτικα λόγια που λένε.  Δεν είναι όλοι ίδιοι. Όλα αυτά θα τα κάνει το ΕΠΑΜ γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία.

Ακολούθως ο Δ. Καζάκης, με μελέτες και στοιχεία από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, παρουσίασε τον τρόπο οικονομικής εξόντωσης της Χώρας μας από τους δανειστές μας, με σημείο καμπής τον σχεδιασμό της δημιουργίας ενός υπερυπουργού στις Βρυξέλες το 2025, τονίζοντας πως η Ελλάδα απλά, θα είναι μία επαρχία της Ευρώπης. «Φανταστείτε η Χώρα μας να διοικείται από έναν Υπουργό που θα βρίσκεται στις Βρυξέλες. Εδώ δεν μπορούμε να δούμε τον Έλληνα Υπουργό για να του θέσουμε τους προβληματισμούς μας, θα συναντήσουμε των Υπερυπουργό των Βρυξελλών; Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο εν λόγω υπερυπουργός, θα κοιτάζει τα οικονομικά αποτελέσματα της Ευρώπης. Καταλαβαίνει κανείς όταν οι Ελλάδα δεν θα πιάνει τους στόχους της υπόλοιπης Ευρώπης ότι η εσωτερική υποτίμηση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια,  θα είναι απόφαση ενός και μόνου, του Υπερυπουργού».

Ακολούθως ανέφερε ότι για να πετύχουμε να απεγκλωβιστούμε από αυτήν την αγχόνη που έχει περαστεί γύρω από τον λαιμό μας, πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα όπως ακριβώς έγινε με την Ιρλανδία όταν πήγε το ΔΝΤ να τους δανείσει γιατί στοχοποιήθηκε το νόμισμά της από τα «γεράκια» της διεθνούς οικονομίας. Με απλές οικονομικές κινήσεις η εν λόγω χώρα, αποδεσμεύτηκε από τα δεσμά του ΔΝΤ γιατί είχε εθνικό νόμισμα.

Επεσήμανε ότι το Εθνικό νόμισμα είναι η βάση για να έχει κανένας Εθνική Οικονομική Πολιτική.

IMG_20160610_203413 kazakis 2

IMG_20160610_203418 kazakis 3

IMG_20160610_203422 Kazakis 4

IMG_20160610_203425 kazakiw 5

IMG_20160610_205959 Kazakis 6