Στα πλαίσια της απλής διαχείρισης της διοίκησης, οι απαντήσεις των αρμοδίων. Καμία πολιτική πρωτοβουλία.

Με τρείς ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και προέδρους η Ενωτική Πρωτοβουλία με επικεφαλή των Σ. Τσιακίρογλου, ο ίδιος ήταν απών λόγω υποχρεώσεων, η παράταξη αποφάσισε να ελέγξει την δημοτική αρχή σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των Ξανθιωτών.

Οι αρμόδιοι της διοίκησης του δήμου ήταν προετοιμασμένοι στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν και απάντησαν ανάλογα.

Αν οι απαντήσεις ικανοποίησαν τον επικεφαλή της παράταξης Σ. Τσιακίρογλου δεν το γνωρίζουμε, θα το κρίνουμε αν επανέλθει.

Λιανίδης 9

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γραμματέας της έδρας και σύμβουλος του Σ. Τσιακίρογλου Αλίκη Μιχαλοπούλου,  ανέπτυξε τα ερωτήματα προς την διοίκηση με σαφήνεια και εμπεριστατωμένα. Αν ικανοποιήθηκε θα φανεί στο επόμενο συμβούλιο.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Με ερώτηση της η Ενωτική πρωτοβουλία προς τον Πασχάλη Λύρατζη του Κέντρυ πολιτισμού ζητά να ενημερωθεί αν συμφέρει περισσότερο η αγορα από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης να αγοράσει ένα ηχητικό σύνολο στην λογική ότι το αμφιθέατρο στην κεντρική πλατεία φιλοξενεί εκδηλώσεις χωρίς κάλυψη ήχου. Ποιο συγκεκριμένα η παράταξη του Σωτήρη Τσιακίρογλου ρώτησε:

1.Ποιο είναι το ετήσιο κόστος της ενοικίασης εξοπλισμού ήχου και φωτός για το Δήμο από ιδιωτική εταιρία;

2Γιατί δεν υπάρχει ένας σταθερός εξοπλισμός ήχου και φωτός, καθώς και εξειδικευμένος υπάλληλος του Δήμου γνώστης του χειρισμού του εξοπλισμού;

3Δε θα ήταν πιο συμφέρον  οικονομικά και λειτουργικά να προχωρήσει ο Δήμος στη αγορά μόνιμου εξοπλισμού ήχου και φωτός, καθώς και στην απασχόληση υπαλλήλου για το χειρισμό του;

4.Έχει εκπονηθεί σχετική οικονομοτεχνική μελέτη, που να αποδεικνύει ότι η ενοικίαση είναι όντως η πιο συμφέρουσα  λύση για  όλα αυτά;

 

Απάντηση Λύρατζη.

 

Ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμου Πασχάλης Λύρατζης αντιμετώπισε την συγκεκριμένη ερώτηση με διάθεση να λυθεί το πρόβλημα με τον ήχο μένοντας ανοιχτός όμως να ξανασυζητηθεί το όλο θέμα και να επανασχεδιαστεί. Ποιο συγκεκριμένα απαντώντας ανέφερε ότι μετά από διαγωνισμό ό ήχος κοστίζει στους δημότες περίπου 70.000 ευρώ και ο δήμος απαλλάσσετε από εκειδικευμένο προσωπικό, από την συντήρηση των ακριβών μηχανημάτων, την επαναγορά. Σημείωσε ότι δεν έχει εκπονηθεί μελέτη που να αποδυκνύει την διαφορά μεταξύ της αγοράς ενός ηχοσυστήματος αλλά βρήκε την πρόταση της αντιπολιτευόμενης παράταξης άξιας συζήτησης.

 Προς τον κ. Αντιδήμαρχο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης

Η επόμενη ερώτηση της παράταξης που υπογράφουν ο Σ. Τσιακίρογλου και η Αλίκη Μιχαλοπούλου αφορούσε τον Αντιδήμαρχο Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κύριο Αναστάσιο Θεοδωρίδη και αφορούσε την πρόθεση του δήμου Ξάνθης  να εφαρμόσει δωρεάν προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών το καλοκαίρι του 2016 σε πρωινή βάση, έτσι ώστε να καλύψει την ανάγκη αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών για έκφραση και δημιουργία και να διευκολύνει τις οικογένειες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια όπως είναι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, οικογενειών με προβλήματα υγείας, οικογενειών με εργαζόμενους και τους δύο γονείς ή οικογενειών των οποίων και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, διότι τα παιδιά αυτά από τη στιγμή που το σχολείο κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές κατ’ ανάγκην μένουν μόνα στο σπίτι;

Απάντηση Θεοδωρίδη.

Η απάντηση του Τάσου Θεοδωρίδη ήταν ότι το εν λόγω πρόγραμμα σταμάτησε να λειτουργεί γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρων. Όμως αν, όπως σημείωσε, υπάρξει ενδιαφέρων τότε δεν υπάρχει αντίρρηση να ενταχθεί στο  νέο πρόγραμμα.

 

Τέλος η Ενωτική Πρωτοβουλία ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανο για το σπιτάκι της ΔΕΥΑΞ που κάηκε στην περιοχή του 3ου ΓΕΛ. Ποιο συγκεκριμένα:  Πριν από 3 χρόνια περίπου, ένα μικρό οίκημα στο οποίο στεγάζονταν τμήμα της ΔΕΥΑΞ στη νότια είσοδο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης κάηκε ολοσχερώς.

Έκτοτε, έχει μείνει εγκαταλειμμένο αποτελώντας εστία μόλυνσης, εστία τρωκτικών και εστία ποικίλων επικίνδυνων ερπετών. Το οίκημα αυτό απειλεί τη δημόσια υγεία και ειδικά τους μαθητές και τις μαθήτριες που εισέρχονται καθημερινά από τη συγκεκριμένη παρακείμενη είσοδο. Επίσης, το καμένο οίκημα αποτελεί δυσάρεστο θέαμα για τους εφήβους μαθητές/τριες και άσχημη εικόνα για μια δημοτική υπηρεσία.

Θα θέλαμε να θέσουμε τις εξής ερωτήσεις:

  1. Ποιες ενέργεις προτίθεται να κάνει ο Δήμος, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα; Ο Δήμος προτίθεται να κατεδαφίσει ολοσχερώς το οίκημα ή σχεδιάζει να το αναστηλώσει;
  2. Έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη επίλυσης του προβλήματος; Έχει οριστεί χρονικό πλαίσιο για τις συγκεκριμένες ενέργειες που αναφέρθηκαν παραπάνω;

Απάντηση Μ. Σδρέβανου

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ανέφερε ότι μέχρι τώρα ήταν αναξιοποίητη για δικαστικούς λόγους, χάθηκε η ζωή ενός εργαζόμενου. Δεσμεύθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος των τεχνικών υλικών της εταιρείας.