Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γιόρτασε το θερισμό κριθαριού

μαζί με τους παραγωγούς της Ξάνθης

Η καντίνα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας διανύει 700 χιλιόμετρα και κερνάει τους συνεργάτες της

 Untitled ΑΡΘΡΟ

7 Ιουνίου 2016 – Με τέταρτο σταθμό τη Ξάνθη και με όχημα μία εντυπωσιακή κινούμενη καντίνα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε, από τη Λιβαδειά, μια διαδρομή συνολικά επτακοσίων (700) χιλιομέτρων για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα, για τη δέσμευσή τους στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

 

Γιορτάζοντας το θερισμό του κριθαριού, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επισκέφθηκε τους συνεργάτες παραγωγούς της στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και τους προσέφερε ένα ευχάριστο μεσημεριανό διάλειμμα με φαγητό, παγωμένη μπίρα, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα.

Πρ. Συμβ. Καλ_2

Η φετινή είναι η 8η κατά σειρά, χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μέσω του οποίου, η εταιρία συνεχίζει να καλύπτει εξ’ ολοκλήρου – εδώ και δύο χρόνια – τις ανάγκες της από ελληνικό κριθάρι για τις 12 μπίρες που παράγει στην Ελλάδα, από τον τόπο μας για τον τόπο μας.

 

Από το 2008, χρονιά που ξεκίνησε το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η εταιρία έχει προμηθευτεί 237.000 τόνους βυνοποιήσιμου ελληνικού κριθαριού, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία ίση με €40.000.000 στους Έλληνες αγρότες και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 830 θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα*. Σήμερα, στο Πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 2.000 παραγωγοί από 19 νομούς. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργούν στη χώρα μας πέντε (5) πειραματικοί αγροί για τη δοκιμή αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού.

Πρ. Συμβ. Καλ_3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, τόνισε σχετικά: «Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού αποτελεί για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δέσμευση, αλλά και στρατηγική προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε από την έναρξη του προγράμματος, πριν από 8 χρόνια, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας, αλλά και αποδεικνύουν στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι παράγουμε αξία για την ελληνική οικονομία και τον τόπο μας, σε συνεργασία με την πρωτογενή παραγωγή και την πανεπιστημιακή έρευνα».

 

Μπίρα από τον τόπο μας, για τον τόπο μας

 

 

-Τέλος-

 

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

 

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, , Murphy’s, Duvel, Chimay καθώς και το μηλίτη Strongbow. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

 

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.

 

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

 

Η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS  ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ΙSO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP),  ISO 14001-2004 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

 

Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

 

την Advocate/Burson-Marsteller:

Ιλίνα Πομάσκα, 210 6931026, ipomaska@advocate-bm.gr  

 

την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Μαρία Ηλιοπούλου, τηλ: 210 5384292, maria_iliopoulou@heineken.com