Σε… ελληνικά χέρια περνάει η έπαυλη του Mr Playboy, Χιου Χέφνερ! Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αγοράστηκε από τον Ντάρεν Μητρόπουλο ιδιοκτήτη της επενδυτικής εταιρίας Metropoulos & Co. , ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα διπλανό σπίτι και αποφάσισε να επενδύσει και σ αυτό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο Έλληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε αγοράσει το σπίτι του πάλι από τον Χέφνερ το 2009 για 18 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, αν και τα ποσά δεν έχουν γίνει γνωστά, ο 90χρονος Χέφνερ έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην έπαυλη για το υπόλοιπο της ζωής του. Μόλις ο «πατέρας» του Playboy πεθάνει, τότε ο Μητρόπουλος αναμένεται να ενώσει τις δύο ιδιοκτησίες. Η έπαυλη του Χέφνερ έχει συνολικά 29 δωμάτια, εκ των οποίων 12 είναι κρεβατοκάμαρες.

image
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος, που έχει δουλέψει με τον πατέρα του αλλά και με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ιβαν, από μικρή ηλικία στον τομέα των επενδύσεων, είναι επίσης γνωστός φανατικός των πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η έπαυλη του Χέφνερ είναι, λοιπόν, για έναν ακόμα λόγο ιδανική γι’ αυτόν, αφού διαθέτει ένα μεγάλο χώρο για στάθμευση και συντήρηση αυτοκινήτων, καθώς και κλειστό γκαράζ τριών αυτοκινήτων. Η περιοχή όπου βρίσκεται, το Holmby Hills, είναι μια μικρή πολιτεία με exclusive κατοικίες, την οποία εμπνεύστηκε ο ιδιοκτήτης αλυσίδας πολυκαταστημάτων του Μπρόντγουεϊ Αρθουρ Λετς. Η πρώην κατοικία του Χέφνερ σχεδιάστηκε από τον Αρθουρ Ρ. Κέλι για την αδερφή του Αρθουρ Λετς Τζούνιορ, του πρώτου ιδιοκτήτη της σημερινής Playboy Mansion. Οι Χέφνερ -ο Χιου και η σύζυγός του μέχρι το 1999, Κίμπερλι Κόνραντ, που ήταν Playmate της Χρονιάς το 1989- αγόρασαν το ακίνητο το 1996 έναντι ποσού που δεν βγήκε ποτέ στη δημοσιότητα, ωστόσο οι εκτιμήσεις των ειδικών τοποθετούσαν την αξία του στα 17,25 εκατομμύρια δολάρια.

image (2)image (3)

image (1)

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού