Θέλουν τον Χ. Δημαρχόπουλο στην «γωνία»;  Γιατί;

Λιανίδης 9

Τα ερωτήματα με την πολιτική συμπεριφορά του δημάρχου της Ξάνθης πολλά και ποικίλα. Σήκωσε κεφάλι;

Έκανε συμμαχίες με σκοπό την αποδέσμευση του από τον σκληρό πυρίνα της τοπικής ΝΔ;

Γιατί ξαφνικά υποστηρίζεται από συγκεκριμένες πολιτικές που συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν;

Ύψωσε το πολιτικό του ανάστημα; Προσπάθησε να κάνει δική του πολιτική μάζα; Ξέφυγε από το κανάλι που τον έκανε δήμαρχο;

Πολλά και καίρια είναι τα ερωτήματα σε σχέση πάντοτε με την παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, ο οποίος δέχεται από το σύνολο σχεδόν του τοπικού τύπου, αυστηρή κριτική. Και ίσως όχι άδικα.

Βρέθηκε στο τιμόνι του δήμου γιατί επιλέχθηκε από συγκεκριμένο πολιτικό κύκλο και η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει να θέλει να απεγκλωβιστεί από αυτόν τον πολιτικό κύκλο που τον στήριξε, τον ανέδειξε και τον επέλεξε.

Το συμπέρασμα βγαίνει ξεκάθαρα. Η στήριξη από συγκεκριμένη μερίδα μέσων ενημέρωσης αντίθετη στον πολιτικό κύκλο που τον στήριξε, η πολιτική επαφή με κυβερνητικά υψηλόβαθμα στελέχη της παρούσης κυβέρνησης, οι χρηματοδοτήσεις του δήμου από κονδύλια Υπουργείων με την μεσολάβηση των τοπικών κυβερνητικών στελεχών, δείχνει μία προσπάθεια απεξάρτησης από τον χώρο της ΝΔ.

Η τοποθέτηση συγκεκριμένων στελεχών σε θέσεις διοίκησης είναι ξεκάθαρη προσπάθεια απαλλαγής του από στελέχη που είναι κοντά στον συγκεκριμένο κύκλο που τον στήριξε.

Η προσπάθεια απογαλακτισμού είναι ολοφάνερη όπως και η προσπάθεια δημιουργίας ενός  δικού του σκληρού πολιτικού πυρήνα,  ανεξέλεγκτου   από τον συγκεκριμένο κύκλο που τον στήριξε καθώς από άλλα κέντρα της ΝΔ.

Η αποκομματικοποίηση του πόσο εύκολη είναι; Πόσο καιρό μπορεί να διοικήσει χωρίς προσκόμματα τον δήμο, παρουσιαζόμενος ως υπερκομματικός;

Γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης μέχρι σήμερα υποστήριζαν άλλον πολιτικό φορέα, αντίθετο  με την φιλοσοφία της ΝΔ; Γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση και τα τοπικά της στελέχη δεν έχουν «ούτε ιερό ούτε όσιο» και στην πρώτη ευκαιρία θα τον «αδειάσουν»;

Γνωρίζει ότι στελέχη του ήδη συνομιλούν με άλλους παραταξιακούς φορείς;

Γνωρίζει ότι πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος;

Υπολογίζει στην φθορά του συγκεκριμένου πολιτικού κύκλου ακούγοντας τα στελέχη του Μητσοτάκη στην Ξάνθη που λένε ότι θα τον «τελειώσουν» πολιτικά για χάριν νέου αίματος; Ακούγοντας αυτά, γνωρίζει ότι το περιβάλλον του  Αυγενάκη ψάχνει στην Ξάνθη για αξιόπιστα στελέχη που θα πλαισιώσουν το κόμμα, πράγμα που δείχνει πώς μέχρι και τις επόμενες δημοτικές εκλογές το πολιτικό σύστημα Μητσοτάκη θα «κουτσαίνει» στην Ξάνθη και ίσως δεν θα είναι σε θέση να τον στηρίξουν στον προεκλογικό του αγώνα;

«Η κότα πίνει νερό και κοιτάζει τον θεό». Μία κουβέντα των παλιών που επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και καλό θα ήταν ο Χ. Δημαρχόπουλος να μην βάζει φράχτες, αναζητώντας νέα λιβάδια και δεξαμενές ψήφων και σίγουρα κοντά στην «προοδευτικότητα» που βαδίζει δεν θα τις βρει.