Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου, ολοκληρώνοντας μια δημιουργική χρονιά, παρουσιάζει τον Ιούνιο ένα πλούσιο σε παραστάσεις πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του.

Untitled XASAPIS 5

Δευτέρα 6 Ιουνίου

Οι μαθητές του Θεατρικού εργαστηρίου του Τμήματος Ενηλίκων παρουσιάζουν σκηνές από κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας(” Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” Φ.Γ.ΛΟΡΚΑ, “Ο Γλάρος” Α. ΤΣΕΧΩΦ, “Η όπερα της πεντάρας” Μ. ΜΠΡΕΧΤ, “Μακμπέθ” ΣΑΙΞΠΗΡ). Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του Θεατρικού εργαστηρίου Βελισαρίου 26 τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 19.30.

Διδασκαλία :Βασίλης Λειβαδίτης , Πολυξένη Καρακατσάνη
Μουσική επιμέλεια: Γιλμάζ Χουσμέν

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Το Α’ παιδικό τμήμα του Θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου παρουσιάζει το υπέροχο έργο της Ζωής Βαλάση ” Το Χρυσολούλουδο”. Τα παιδιά αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ιδανική κοινωνία με χρώματα, μουσικές ,” γλυκές” σκέψεις και συναισθήματα.
Τα παιδιά θα παρουσιάσουν το έργο στο χώρο του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου στη Βελισαρίου 26 τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Διδασκαλία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης
Πιάνο: Χριστίνα Λουκίδου
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση

Τετάρτη 15 Ιουνίου

Οι μαθητές του Β’ παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου παρουσιάζουν το έργο της Ζωής Βαλάση ” Ο κλέφτης των αστεριών”. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν το έργο στο χώρο του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου Βελισαρίου 26 την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 19.30.
Διδασκαλία: Βασίλης Λειβαδίτης, Πολυξένη Καρακατσάνη
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση
Video art: Κατερίνα Καραβασιλείου

Τετάρτη 22 Ιουνίου

“ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ”

 

Το θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου” συμμετέχει στην 5η Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη και  παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “Λόγια που έγιναν τραγούδι”.

Πρόκειται για ένα “πάντρεμα” πρόζας και μουσικής με ποιήματα και τραγούδια γνωστών Ελλήνων ποιητών και συνθετών.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές και οι καθηγητές του θεατρικού εργαστηρίου.

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λειβαδίτης, Πολυξένη Καρακατσάνη

Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα – Στεφανία Λουκίδου

Πιάνο: Χριστίνα – Στεφανία Λουκίδου

Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κόκκινος

 

Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Ιουνίου

Με αφορμή τα 400 χρόνια  που συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του μεγάλου ποιητή δραματουργού William Shakespeare  ,το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου σε συνεργασία με το Μουσικό εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη και με τη στήριξη του Κέντρου πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ανεβάζει το έργο  «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στις 29 και 30  Ιουνίου και ώρα 21.15  στο υπαίθριο δημοτικό Θέατρο.

Σκηνοθεσία :Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης

Σκηνογραφία : Funkie Freeks

Κοστούμια: Ερασμία Μεταξά

Μουσική: Μουσικό εργαστήριο Άγγελου Μουρβάτη

Styling: Ερασμία Μεταξά, Οράλ Καλεντζί