«Μαλλιά κουβάρια» στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας για το «βόλεμα» των δικών τους παιδιών

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» γίνεται σκοτωμός για να βολευτούν συγγενείς και «παιδιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη φορά αριστερά δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

 “ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟ Γ.Ν.Π. “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” –

ΤΟ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑ….ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΔΙΚΩΝ

ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Untitled ΑΡΘΡΟ

Πληροφορούμαστε ότι το “σκυλολόι” του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας “Ο Άγιος Ανδρέας”, δίνει μάχη αυτή τη στιγμή να βολέψει “τα δικά τους παιδιά” σε θέσεις καθαριστριών/καθαριστών, στις προκηρυχθείσες θέσεις για σύναψη 40 ατομικών συμβάσεων εργασίας, που αφορούν την καθαριότητα των χώρων του Νοσοκομείου.

Και ενώ η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας ισχυρίζονται ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη και οι φάκελοι των υποψηφίων για τις θέσεις θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα (κανονικά έπρεπε από τις 23.5.2016 να έχουν ανοιχτεί), σήμερα στο Νοσοκομείο εκτυλίσσονται στιγμές απείρου κάλους, με τις προερχόμενες από μέλη μας πληροφορίες, να μιλάνε για διαρροή – υποκλοπή της λίστας κατάταξης και φωτοτυπία αυτής να “κυκλοφορεί” σε υπαλλήλους…οι οποίοι “σκοτώνονται” μεταξύ τους για χάρη συγγενικών τους προσώπων…

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προειδοποιήσαμε προ ημερών γι’ αυτά τα φαινόμενα και για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, με σχετικό Δελτίο Τύπου. Και πραγματικά δεν μας ξαφνιάζει το “μαλλιοτράβηγμα” που γίνεται αυτή τη στιγμή μεταξύ υμετέρων για το βόλεμα “των δικών τους παιδιών”. Δεν μας ξαφνιάζει ούτε το γεγονός ότι η διαδικασία ανοίγματος των φακέλων είναι διαβλητή και διάτρητη και ότι ακόμα και μετά τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, κάποιοι “έχωναν” δικαιολογητικά σε φακέλους γνωστών τους…

Τους προειδοποιούμε εγκαίρως όμως και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Καμία «μπαγαποντιά», κανενός «κατεργάρη» δεν θα περάσει. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλη τη διαδικασία, καταγράφουμε προσεκτικά όλες τις μεθοδεύσεις, όλες τις σπασμωδικές κινήσεις του “συστήματος”, όλους τους νομίμως ή και παρατύπως εμπλεκόμενους και θα  ξεσκονίσουμε με τα μέλη μας όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού επιλογής.

Απλά αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της λίστας κατάταξης και μετά…η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο!

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διαφυλάξει την εγκυρότητα και το σύννομο της διαδικασίας επιλογής των προσώπων, διότι δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθεί νομιμότητα και η επιβαλλόμενη δικαιοσύνη που πρέπει να διέπει μια τέτοια διαδικασία.

Τέλος, δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για την μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Όμως, πρώτη προτεραιότητά μας θα πρέπει είναι τα εργολαβικά συμφέροντα, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, να γίνουν παρελθόν στα Νοσοκομεία της περιοχής μας. Όσοι εκμεταλλεύτηκαν και εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται με χείριστο τρόπο τα δικαιώματα των συνάδελφών μας, δεν έχουν καμία θέση σε φορείς που χρηματοδοτούνται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών.