Τρεις ποδοσφαιριστές της Μεικτής ομάδας μιλάνε για το Regions’ Cup

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της Μεικτής ομάδας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης για το Σαν Μαρίνο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 3 από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην διοργάνωση της UEFA.

Untitled ΑΡΘΡΟ

Ο τερματοφύλακας, Γιάννης Ρούφος, που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία αλλά και το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας: « Κάθε αρχή και δύσκολη και αυτό φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια μας όπου χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να πάρουμε την πρόκριση. Στον τελικό δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω από τον αντίπαλο μας και δίκαια κατακτήσαμε το τρόπαιο του πρωταθλητή και θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια την ομάδα αποτελούσαν ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν στις ομάδες της Ξάνθης και δεν είχαν κάποια επαφή μεταξύ τους. Γνωριζόμασταν ως ονόματα αλλά ως εκεί. Πλέον έχουμε γίνει μια οικογένεια και σχεδόν κάθε μέρα είμαστε μαζί και αυτό είναι ένα από τα σημεία που μας έχουν φέρει ως εδώ».

Σειρά έχουν τα αδέρφια της ομάδας οι Στέλιος και Ντίνος Τουργαϊδης που αγωνίζονται στην Αναγέννηση Θαλασσιάς που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Ο μεγαλύτερος εκ των αδερφών, Στέλιος, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για την ποδοσφαιρική περίοδο: « Σίγουρα είναι η καλύτερη χρονιά μου καθώς με την Αναγέννηση κατάφερα να αναδειχθώ κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης (πρώτη φορά για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα) και παράλληλα να αναδειχθώ κυπελλούχος Ελλάδας με την Μεικτή ομάδα της Ένωσης μας.

Παρά τις όποιες «ατυχίες» που είχαμε σχετικά με τους κανονισμούς της UEFA που οδήγησαν στην μη συμμετοχή 10 συμπαιχτών και φίλων μας πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστική ως ομάδα στο τουρνουά του Σαν Μαρίνο και θα εκπροσωπήσουμε το ποδόσφαιρο της Ξάνθης επάξια».

Τέλος, ο μικρός της παρέας, Ντίνος Τουργαϊδης, δηλώνει ότι είναι αισιόδοξος για τα 3 παιχνίδια που πρόκειται να δώσουν στο Σαν Μαρίνο: « Έχω πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Δεν μπορώ να πω κάτι για τις άλλες ομάδες καθώς δεν τις γνωρίζουμε αλλά ξέρω τις δικές μας δυνατότητες. Για όλους μας είναι μια τεράστια εμπειρία και είμαστε αποφασισμένοι να μην την αφήσουμε να ξεφύγει από τα χέρια μας ».