Παμψηφεί ο Δεληπάλας Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης

Λιανίδης 9

Όσοι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας,  ψήφησαν τον κ. Δεληπάλα για Γενικό Γραμματέα στο Δ.Σ.

Με 13 ψήφους, όσοι ήταν και οι παρόντες σύμβουλοι, επέλεξαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Δεληπάλα.

Η κ. Χρυσούλα Γρηγορίου άνοιξε θέμα για την αντικατάσταση της κ. Πρόιου συμβούλου του ΕΒΕ Ξάνθης, η οποία όπως υποστήριξε «δεν πάτησε το πόδι της από την έναρξη των συνεδριάσεων». Ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος και να αντικατασταθεί.

Η κ. Κίτσου Ελένη επίσης ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός.

Ο πρόεδρος Σ. Μωραίτης συμφώνησε με τις προτάσεις των συμβούλων αποκλείοντας σε πρώτη φάση την αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού και πρότεινε να γίνει μία κρούση στην κ. Πρόιου η οποία αν επιθυμεί να παραιτηθεί και να αναλάβει στην θέση της ο αναπληρωματικός, θα διευκόλυνε πολύ την διαδικασία.

Σε αναμονή λοιπόν της επαφής του προεδρείου με την κ. Πρόιου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης της ή αν το επιθυμεί η ίδια να συνεχίσει ως σύμβουλος, να το δηλώσει και να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις.

Τέλος με πρωτοβουλίες του κ. Κάλφα επιλέγει συγκεκριμένη τράπεζα της Ξάνθης για τις καθημερινές δοσοληψίες του Επιμελητηρίου, με αφορμή της απομάκρυνση της Τράπεζας της Ελλάδος από την Ξάνθη, υποχρεώνοντας έτσι τους υπαλλήλους να μετακινούνται στην Καβάλα σχεδόν καθημερινά για τις δοσοληψίες με το εκεί υποκατάστημα.

Ο νόμος έγινε ποιο ελαστικός δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο ΕΒΕ Ξάνθης να επιλέξει ιδιωτική τράπεζα, πράγμα που μετά την πρόταση του κ. Κάλφα το Σώμα το αποδέχτηκε.

IMG_20160530_195015

IMG_20160530_195032

IMG_20160530_200032

IMG_20160530_195010