Κοιμητήρια Ξάνθης. Απαιτείται άμεση παρέμβαση δημάρχου

 

Ερωτήσεις που πρέπει να βρούνε απαντήσεις, όπως πως διαχειρίζεται ο δήμος τους νεκρούς   στα νεκροταφεία, ποιοι «κονομάνε» για να δώσουν λόγω στην δικαιοσύνη και γιατί; Πως θα προστατευτούν οι επισκέπτες; Γιατί κλειδώνουν υπάλληλοι τους επισκέπτες χωρίς να τους ειδοποιήσουν;

Λιανίδης 9

Μετά και την τελευταία εν ψυχρό επίθεση νεαρών από το Δροσερό σε επισκέπτρια Ξανθιώτισα στα νεκροταφεία Ξάνθης,  το κακό παράγινε και σίγουρα η παρέμβαση του δημάρχου  της Ξάνθης,  κρίνεται πλέον αναγκαία.

Σίγουρα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του καθώς επίσης θα πρέπει να πάρει θέση όχι μόνο για τις κλοπές που γίνονται στα νεκροταφεία αλλά και για τις «κονομισιές» που ακούγεται ότι γίνονται στον χώρο εκμεταλλευόμενοι κάποιοι, τις δύσκολες ώρες που περνούν, όσοι χάνουν προσφιλή τους πρόσωπα.

Μάλιστα ακούστηκε και το εξής κατακριτέο. Υπάλληλοι του νεκροταφείου «εκβιάζουν» με «μαφιόζικο» τρόπο ανήμπορους συνδημότες μας οι οποίοι δεν μπορούν τουλάχιστον τον πρώτο καιρό να πηγαίνουν στα νεκροταφεία συχνά και επιθυμούν να ανάβουν το καντηλάκι των νεκρών.  Εκεί παρεμβαίνουν κάποιοι από το νεκροταφείο που έναντι αμοιβής, 20 ευρώ πάει η ταρίφα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάβουν τα καντηλάκια. Όποιος δεν πληρώνει το «νταβατζηλίκι» βρίσκει τον τάφο του συγγενικού του  προσώπου κατεστραμμένο.

Μάλιστα τις καλές εποχές, ακούστηκε στο καφενείο, κάποιοι από τους εργαζόμενους κονομούσανε μέχρι και 6000 ευρώ τον μήνα από τέτοιες «αγαθοεργίες».

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της αναφοράς όσο για το δεύτερο που αφορά τις κλοπές, ο δήμος θα πρέπει σε πρώτη φάση, σύμφωνα πάντοτε με τους παθόντες, στην Ανατολική πλευρά των κοιμητηρίων που συνορεύει με το Δροσερό, να υψώσει και άλλο τους φράχτες.

Επίσης, θα πρέπει να βάλουν κάμερες ασφαλείας καθώς και σειρήνες σε περίπτωση συμβάντος.

Ένα άλλο θέμα που αφορά τα νεκροταφεία είναι που πολλές φορές, έχουμε καταγεγραμμένη καταγγελία, οι υπάλληλοι με την λήξη του οραρίου, θα πρέπει να έχουν μεγάφωνα για να ειδοποιούν τους επισκέπτες ότι λήγει το ωράριο επίσκεψης και θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Επισκέπτης που έχασε προσφιλή του πρόσωπο και ο τάφος του ήταν απομακρυσμένος ξεχάστηκε και όταν πήγε να βγει από τα νεκροταφεία, οι υπάλληλοι είχαν κλειδώσει και είχαν φύγει.

Ο συνδημότης μας αναγκάστηκε να κάνει τον «Ταρζάν» για να βγει από το κοιμητήριο και για κακή του τύχη, την ώρα που πηδούσε από την μάντρα για να βγει έξω περνούσε το περιπολικό, τον «βούτηξε» και τον πήγε στο τμήμα. Άντε τώρα, μας είπε ο παθών, να εξηγήσεις στην αστυνομία ότι έθαψες δικό σου άνθρωπο και οι υπάλληλοι χωρίς να σε ειδοποιήσουν σε κλείδωσαν μέσα.

Αν δε, είναι αλήθεια αυτό που γράφει σήμερα η εφημερίδα Θράκη, ότι δηλαδή ο δήμος έχει  πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών, αγορασμένο με χρήματα των συνδημοτών μας και δεν το αξιοποιεί…τότε, τι να πει κανείς.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα θέματα που χειρίζεται ο δήμαρχος είναι πολλά και πολύπλοκα όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξει συνεργάτες, οι οποίοι να έχουν την στοιχειώδη αίσθηση ότι υπηρετούν τους Ξανθιώτες.