Υλικά συνταγής για το κέικ:
Αυγά: 4 μεγάλα
Ζάχαρη: 120 γρ.
Αλεύρι: 150 γρ.
Κορν φλάουρ: 30 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Κακάο: 40 γρ.
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:
Λευκή σοκολάτα σοκολάτα: 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 400 γρ. (35% λιπαρά)
Μαρμελάδα βερίκοκο: 4 κουταλιές σούπας
Τριμμένη ινδική καρύδα: 40 γρ. (για πασπάλισμα)(
Τριμμένη σκούρα σοκολάτα: 2 κουταλιές (για πασπάλισμα)

Οδηγίες:
1. Κόβετε την σοκολάτα κομμάτια και την βάζετε σε μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος να κάψει και την ρίχνετε πάνω από την σοκολάτα. Αφήνετε 3 – 4 λεπτά και μετά χτυπάτε να αναμειχθούν τα υλικά. Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή όλη νύχτα).
2. Για να κάνετε το κέικ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με σούστα, 26 εκ. και το στρώνετε στον πάτο και στα τοιχώματα με λαδόχαρτο ψησίματος.
3. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, να αφρίσουν καλά και να ασπρίσουν.
4. Ρίχνετε απαλά το μείγμα με το αλεύρι πάνω στα αυγά και ανακατεύετε με προσοχή, να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίζετε σε σχάρα, ξεκολλάτε το λαδόχαρτο και αφήνετε να κρυώσει.
5. Όταν το κέικ κρυώσει, το βάζετε σε πιατέλα και ξαναβάζετε το δαχτυλίδι της φόρμας. Απλώνετε πάνω στο κέικ την μαρμελάδα. Χτυπάτε την κρέμα της σοκολάτας στο μίξερ, μέχρι να στέκεται. Την αδειάζετε πάνω στο κέικ και στρώνετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και την σοκολάτα. Ξαναβάζετε για λίγο στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Scan00021-265x168