ΣΟΚ στην οικογένεια του Σταύρου Βλαχόπουλου.

Απομάκρυναν τον νεκρό πατέρα από τον τάφο και στην θέση του έβαλαν άλλον.

 

Ένα περίεργο και μακάβριο συμβάν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σταύρος Βλαχόπουλος γιος του αείμνηστου Κώστα Βλαχόπουλου το πρωί της Κυριακής όταν πήγε να ανάψει ένα κεράκι στην μνήμη του πατέρα του όπως κάνει τακτικά από τότε που ανέβηκε στους ουρανούς.

Η συμπεριφορά του δήμου Ξάνθης προς τους νεκρούς συνδημότες μας είναι λίαν επιεικώς αισχρή και δεν τιμά την μνήμη του νεκρού πατέρα και συζύγου.

 

Φιλοξενήσαμε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» τον Σταύρο Βλαχόπουλο γιό του αείμνηστου Κώστα όπου κάποιοι στον δήμο Ξάνθης υπεύθυνοι για την διαχείρηση του κοιμητηρίου, ξέθαψαν τα οστά του πατέρα του, χωρίς να ενημερώσουν την οικογένεια  και στην θέση του έθαψαν άλλον συμπολίτη μας.

Συντεριμμένος ο εκδότης της Φωνής της Ξάνθης αναφέρθηκε με σπασμένη την φωνή του, λυπημένος για την ασέβια του δήμου Ξάνθης προς τον νεκρό της οικογένειας. Κάτι που έγινε αντιληπτό από τον ίδιο την Κυριακή το πρωί όταν πήγε να ανάψει ένα κεράκι στην μνήμη του όταν στην θέση του νεκρού πατέρα είδε θαμένο κάποιον άλλον. Ποιο συγκεκριμένα μας είπε: Με το που έφθασα στον τάφο του πατέρα μου, διαπίστωσα πως ο τάφος ήταν επιμελώς ανοιγμένος, τα γράμματα του ονόματός του και η φωτογραφία εξαφανισμένα, η ταφόπλακα ακουμπισμένη με προσοχή σε διπλανό μνήμα και μέσα στον τάφο να βρίσκεται θαμμένος κάποιος άλλος, ενώ επάνω από το χώμα, υπήρχαν στεφάνια και λουλούδια. Όλα αυτά που αντίκρισα, δεν μου άφηναν περιθώριο να σκεφθώ κάτι άλλο, παρά ότι οι αρμόδιοι είχαν προβεί στην εκταφή του πατέρα μου χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από την οικογένεια και στη θέση του είχαν βάλει κάποιον άλλο. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω το ότι αυτά που αντίκρισα ήταν πραγματικότητα και όχι κάποιο όνειρο, προσπάθησα να δω αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε η φωτογραφία του και τα γράμματα του ονόματός του, όμως άδικα προσπαθούσα, γιατί αυτά -όπως μετά έμαθα- βρίσκονταν σε άλλο σημείο.

Σοκαρισμένος από αυτό το μακάβριο συμβάν, συνέχισε: «Το σοκ που δέχθηκα ήταν τέτοιο, όπου ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο κάποιοι, απέναντι στη μνήμη των νεκρών, αλλά και απέναντι στους συγγενείς αυτών. Το τι ακολούθησε λίγο ως πολύ μπορείτε να το καταλάβετε, αφού το θέμα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το άφηνα έτσι, μιας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μνήμη ενός νεκρού”. 

 

Στην συνέχεια ο Σταύρος Βλαχόπουλος αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι αντίστοιχο στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ξάνθης μιας και στο παρελθόν συγγενείς νεκρού προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για αντίστοιχη ενέργεια.

 

“Το μνήμα του πατέρα μου, ανοίχθηκε επιμελώς χωρίς να καταστραφεί το παραμικρό, πράγμα που με αναγκάζει να σκεφθώ πως ο σκοπός κάποιου ή κάποιων ήταν η επαναχρησιμοποίηση των μαρμάρων για άλλο νεκρό, κάτι για το οποίο φυσικά οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη” .

Το τραγικό όλης της υπόθεσης είναι όταν τον επισκέφτηκαν υπάλληλοι του δήμου την επομένη  και τον ρώτησαν, στην λογική του «ότι έγινε έγινε» τι να κάνουν τα οστά του πατέρα του.

Εκεί ο Σταύρος λύγισε όπως ήταν φυσικό και ακούστηκε με πίκρα η φωνή του. «Δεν με ρώτησε κανένας αν ήθελα να αγοράσω τον τάφο, να τον μετατρέψω σε οικογενειακό αν…ήθελα. Κανένας δεν με ρώτησε. Γιατί; Αυτό είναι ιεροσυλία».

Τέλος, ανέφερε ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος και η δικαιοσύνη θα μιλήσει για αυτό το ανήθικο συμβάν.