ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 φέτες ψωμί ή 4 κ.σ. φρυγανιά
1 ποτήρι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος μοσχαρίσιος ζωμός Κnorr
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 κ.γ. κύμινο
λίγο αλάτι και πιπέρι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Aπαλό, για το τηγάνι

Για τη σάλτσα:
6 ώριμες ντομάτες
1 Pummaro
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο κύμινο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά. Διαλύουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά, βιαστικά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες και το pummaro. Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά να δέσει. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά.

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. Flora
2 φλ. ζεστό γάλα
1 γερή πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες σε χοντρά κυβάκια, σε αλατισμένο νερό για 35 περίπου λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Πιέζουμε τα λαχανικά όσο είναι ακόμα ζεστά με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί ένας αφράτος πουρές.

xasapis-11