Η νέα τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες στη χρήση του αυτοκινήτου. Μια καινοτομία που διευκολύνει την χρήση του αυτοκινήτου και λύνει πολλά προβλήματα είναι η ασύρματη επικοινωνία με το αυτοκίνητο από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Ειδικότερα, η Opel, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος Opel OnStar, προσθέτει τις εξής λειτουργίες στα νέα μοντέλα της: Ο οδηγός έχει την δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες από το αυτοκίνητο ενώ δεν βρίσκεται μέσα στο όχημα. Να στέλνει στοιχεία για τον μελλοντικό προορισμό του στο σύστημα πλοήγησης. Να εντοπίζει το όχημα. Να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες.

Για να εντοπίζει ευκολότερα το αυτοκίνητό του, για παράδειγμα σε ένα πολυσύχναστο, πολυεπίπεδο γκαράζ, ο οδηγός πατάει ένα μπουτόν για να ενεργοποιηθούν η κόρνα και να αναβοσβήσουν τα φώτα. Επίσης, έχει την δυνατότητα να προσθέτει χρήσιμα σχόλια στη λειτουργία Εντοπισμού Οχήματος (Vehicle Location) ακόμα και μία φωτογραφία, που θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί εύκολα το αυτοκίνητο.

Μια ακόμη λειτουργία που βοηθά στην αποφυγή των προστίμων στάθμευσης είναι η ρύθμιση του χρονόμετρου, για να του υπενθυμίζει πότε λήγει ο χρόνος στάθμευσης.

Επιπρόσθετα, ο οδηγός μπορεί να αναζητήσει σημαντικές πληροφορίες όπως η κατάσταση του λαδιού του κινητήρα, οι πιέσεις των ελαστικών κ.α.

Οι χρήστες smartphone με λειτουργικό σύστημα Android και iOS έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν την εφαρμογή myOpel από το Google Play Store και το App Store αντίστοιχα. Η Opel OnStar διατίθεται με όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα Opel σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελβετία και σαν Vauxhall OnStar στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ακολουθήσουν άλλες 18 χώρες από τον Αύγουστο του 2016. Στην Ελλάδα αναμένεται από φέτος το φθινόπωρο.

Σπύρος Ρέκκας
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scan