Εκβιασμός, απάτη και αντιποίηση αρχής το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δίνεται στην δημοσιότητα το φωτογραφικού υλικού με τα προαναφερθέντα «προσόντα».

Ο σκοπός για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του εν λόγω συμμορίτη, (Είχαν συστήσει συμμορία) είναι πολίτες οι οποίοι εκβιάστηκαν, εξαπατήθηκαν ή κατέθεσαν χρήματα σε λογαριασμό που υποδείχτηκε από τον αναφερόμενο συμμορίτη να επικοινωνήσουν με τις αστυνομικές αρχές.

Για την ιστορία αναφέρουμε, ο εν λόγο κύριος μαζί με τα μέλη της σπείρας του, υποδυόμενοι πρόσωπα ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, τηλεφωνούσαν σε επαγγελματίες λέγοντας τους πώς έχει καταγραφεί παράβαση και για να μην έρθουν για έλεγχο όπου το πρόστιμο θα είναι υπέρογκο, του υποδείκνυαν έναν τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καταθέσει ένα όχι και το σο ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να γλυτώσει ο επαγγελματίας των έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα θύματα της σπείρας ξεπερνούσαν τους 100 επαγγελματίες και το συνηθισμένο «ποσό» για να μην πάνε για έλεγχο ήταν γύρω στο χιλιάρικο. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς την «μπάζα» που έκαναν.  

Α.Π.

ΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας την 14-05-2016, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά (σχετικό το από 14-05-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Πρόκειται για τον ΤΡΕΝΤΟ Νικόλαο του Μιχαήλ,  γεννηθέντα το 1960 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τις 23-05-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εξακρίβωση τυχόν και άλλων παθόντων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εν λόγω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8779700 και 10301 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.